Vizier op volleybal

 

Zhongwei: Van Driel / Schoon uitgeschakeld

VoV, 24-08-2019. 5:47 uur. Na één verloren en één gewonnen wedstrijd in de poulefase hadden Emi van Driel en Raisa Schoon zich gisteren geplaatst voor de Round of 16, de tussenronde voor de kwartfinale van het twee sterren toernooi in Zhongwei.

In die tussenronde waaraan de nummers vier uit de poule niet meededen maar alle andere wel, speelde het KBU duo tegen de winnaars van poule C, het Japanse duo Mizoe / Ishii, dat als de nummer drie geplaatst aan het hoofdtoernooi was begonnen.

Het werd een spannend duel, waarin de beide teams maar weinig voor elkaar onderdeden. Maar waarbij het KBU duo aan het eind na twee nipt verloren sets wel met lege handen stond.

In de eerste doorgang duurde het tot 23-23 voordat het Japanse tweetal de beslissing kon forceren, in de set erna hielden ze aan het eind een veilige marge van drie punten verschil vast.  Met 21-18 pakten zij het ticket voor de kwartfinale en sloten van Driel / Schoon het toernooi als negende af. Ze kunnen 200 rankingpunten en 800 dollar meenemen op hun terugreis naar Nederland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.