Zilver voor Anna Mebus en de Power Cats

VoV. 16-04-2021, 5:49 uur. Voor de Power Cats van Volley Düdingen was het gisteravond de Do or Die wedstrijd, de avond van de waarheid en de ‘laatste kans’ om bij de vierde ontmoeting tegen NUC Volley te blijven meedoen om de titel in Zwitserland. Na de stunt in de eerste wedstrijd met een uitzege werd zowel thuis als uit verloren, een nieuwe nederlaag zou zilver betekenen, een zege zou de kans op goud in stand houden.

Uit de twee nederlagen was wel gebleken dat de ploeg van spelverdeelster Anna Mebus een goede dag moest hebben en NUC Volley een iets mindere om te slagen, maar dat het kan had haar ploeg al één keer bewezen. En wat één keer kan, waarom zou dat een twee keer kunnen.

En dat bewees de ploeg van Anna Mebus, bijna, ja bijna. Bijna was het gelukt de vijfde wedstrijd af te dwingen, pas na 12-15 in de vijfde set capituleerde haar ploeg uiteindelijk. Twee keer hadden ze de set nipt gewonnen (29-27 in de eerste en 27-25 in de derde), twee keer maakte NUC Volley die achterstand met een ruime zege goed. Eerst via 13-25, daarna via 17-25.

Om vervolgens in de tiebreak de titel te pakken, hun tweede. Bij 10-6 in de vijfde set zag het er nog heel goed uit voor Volley Düdingen, echter lukte het daarna niet meer om de voorsprong vast te houden.

Bij NUC Volley waren Tia Scambray (39 punten) en Kyra Holt (22 punten) de best scorende speelsters. Volley Düdingen had haar topscorer in Trine Kjelstrup, zij maakte 23 punten. Anna Mebus moest genoegen nemen met twee invalbeurten. NUC Volley had op alle scorende onderdelen een betere cijfers, aanvallend met 13 punten voordeel het meeste.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Volley Düdingen.