Zilver voor Parkinson in Frankrijk na verlies Golden Set.

VoV, 29-04-2024. 10:23 uur. Michael Parkinson heeft met Tours de zilveren medaille gewonnen in Frankrijk. Na de uit- en thuiswedstrijd stond het 1-1 en moest de Golden Set de beslissing voor de Franse titel breng. Uit verloor Tours, thuis werd gisteren met 3-2 gewonnen.

Tours was als vierde in het reguliere seizoen geëindigd, St. Nazaire als zevende, mede omdat de laatste vier wedstrijden in het reguliere seizoen werden verloren. Beide teams herstelden zich echter in de play-offs en schakelden hoger geëindigde teams uit.

De vijfsetter in de return ging via de setstanden 21-25, 25-18, 29-27 en 21-25 naar de 2-2 stand, daarna kon Tours de tiebreak met 17-15 voor zich beslissen. Daarin kreeg St. Nazaire op 13-14 de kans de titel te pakken, maar slaagde niet. Op 16-15 was het voor Tours wel raak. En dus was er na de 1-1 in wedstrijden nog een set nodig om de winnaar te bepalen. Die Golden Set werd met 12-15 door St. Nazaire gewonnen,

Brasov van Ewoud Gommans kwam tegen Arcada Galati met 2-1 in wedstrijden voor via de 3-0 thuiszege. Setstanden 25-18, 25-21 en 25-20. Ewoud Gommans werd met 14 treffers de mede-topscorer van de partij. Voor vandaag staat de vierde wedstrijd in de planning.

In Oostenrijk verloor Waldviertel van Daan Streutker de strijd om de bronzen plak van AICH/ DOB met 2-1 in wedstrijden. Het derde duel ging met 0-3 naar de bezoekers, Op twee spannende sets (23-25, 24-26) volgde een ruime 19-25. Streutker stond de eerste set in de basis en had in de volgende invalbeurten. Hij scoorde 3 keer.

In Duitsland ging de titel bij de mannen naar BR Volleys, zij wonnen na een 2-0 achterstand in wedstrijden de drie daaropvolgende duels. De laatste werd met 3-0 in Berlijn gewonnen.

In Italië werd Perugia kampioen. In de play-off finalereeks bleven zij in vier wedstrijden Vero Volley Monza de baas. Drie keer was er een zege in vier sets voor Perugia, één keer won Monza via de tiebreak.

In Polen stond Jastrzebski Wegiel op de hoogste trede van het ereschavotje. Via een 3-1 zege in het laatste duel kwamen ze tegen Zawierci op een 2-1 voorsprong in wedstrijden, genoeg om zich tot kampioen te laten huldigen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook Tours.