Zilver voor Rivo MA en MB bij NOJK

VoV, 25-05-2022. 11:30 uur. Meisjes A moest zaterdag naar Meijel om te gaan spelen voor de titel Nederlands kampioen! We zaten in een sterke poule bij Sudosa uit Assen, Dynamo uit Apeldoorn en Donki Sjot uit Den Dungen.

Na een 2 uur lange busreis begonnen we tegen Sudosa. We begonnen niet sterk en liepen eigenlijk de hele 1e set achter de feiten aan, we kwamen bij 18-18 op gelijke hoogte maar Sudosa kon het afmaken na wat harde aanvallen op buiten. 2e set knop om en meer servedruk leggen was het advies. Het spel van ons werd beter en onze aanvallers kregen de ballen beter aan de grond. We wonnen de 2e set, maar Sudosa had meer punten totaal gescoord.

2e wedstrijd zou dan cruciaal gaan worden vs. Dynamo Apeldoorn. Een team met veel lengte en power die de 1e wedstrijd met 2-0 hadden gewonnen van Donki Sjot. Het werd een mooie gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen dicht bij elkaar zaten. Boven de 20 konden wij 2x het verschil maken en wonnen we de wedstrijd met 2-0 en plaatsen we ons al voor de halve finale.

3e Wedstrijd kregen veel andere meiden een kans en deze deden het geweldig het werd een leuke pot vs. Donki Sjot en na 2 sets stond er 1-1 op de borden en konden we ons gaan klaar maken voor de halve finale vs Apollo uit Borne.

Beide ploegen in de halve finale hadden geen geheimen voor elkaar, en voor volle tribunes kon dit wel eens een geweldige strijd gaan geven (publiek van beide teams was geweldig). Voor elk punt werd gevochten van beide kanten en beide ploegen trakteerde het publiek op een mooie pot volleybal. 1e set had Apollo de overhand en won dus ook verdiend.

We kwamen set 2e achter maar de mentaliteit die in deze ploeg zit gaf de doorslag, we bleven gaan en kwamen puntje voor puntje terug en boven de 20 gingen we erover heen dus stond er na 2 sets 1-1 op de borden. De beslissende 3e set was ook smullen en beide ploegen gaven elkaar niks cadeau.  We namen een kleine voorsprong en gaven deze niet meer weg en wonnen daardoor deze geweldige pot volleybal op hoog niveau!

De finale was tegen Peelpush, de thuisploeg! We begonnen goed en namen gelijk een aantal punten voorsprong alleen bij de 10-10 was het gelijk en ging Peelpush door een hoge serve druk eroverheen en we pakten her en der wel wat punten, maar Peelpush was de betere ploeg in de 1e set.

De 2e set liepen we vanaf het begin achter de feiten aan en onze tegenstander bleef maar gaan en gaf geen ruimte om terug te komen in de wedstrijd. We probeerden van alles maar het was niet voldoende om de set te pakken en daardoor won Peelpush verdiend de finale.

Wat een geweldige prestatie om 2e van Nederland te worden bij de NOJK!

Meisjes B speelden afgelopen zaterdag de finaleronde in Valkenswaard en zat in de poule met Sneek, Dinto en Sudosa Desto.

De eerste wedstrijd werd er gespeeld tegen Sneek. De eerste set werd makkelijk gewonnen met 25-11. In de tweede set liep Rivo wederom uit, maar door een zwakke serie gaf Rivo de voorsprong weg en liep tegen een achterstand aan. Deze werd niet meer goed gemaakt en Rivo verloor onnodig met 24-26.

Nu moesten beide wedstrijden gewonnen worden om zo Dynamo Apeldoorn te ontlopen in de kruisfinale. Dit werd gedaan. Rivo won van Dinto met 25-12 en 25-19. En ook voor Sudosa-Desto was Rijssen een maatje te groot: 25-19 en 25-16.

In de kruisfinale speelde Rivo tegen Sliedrecht. Rivo begon niet sterk aan de eerste set, maar wist op het einde het verschil te maken. 25-21.

De tweede set stoomde Rivo door en bouwde een riante voorsprong uit, maar aan het eind werd het toch nog even spannend. 25-23.

De finale was bereikt! En Rivo ging erin tegen Dynamo alsof er niks meer te verliezen was. Zo werd er ook gespeeld, vrijuit en met lef. Hierdoor pakte Rivo verdiend de eerste set. 25-19. De tweede set ging naar Dynamo met 25-15 en er moest dus een 3e set gespeeld worden.

Rivo speelde weer goed en ging met 8-6 de wissel in. Helaas bij een voorsprong van 10-7 keerde het tij. Apeldoorn was niet te stoppen in hun aanval en liep uit naar 14-12. Rivo pakte nog de side-out, maar wist daarna een kansje op 14-14 niet te benutten. Dynamo pakte de set en het NK met 15-13.

Een hele knappe en verdiende 2e plaats van Nederland voor Rivo meisjes B.

Als jeugdtrainer ben ik super trots op alle meiden/ coachers  wat we dit jaar bij de NOJK hebben laten zien. Bij de C en D 9e van Nederland en bij de A en B 2e van Nederland.

A Selectie: Lieke, Karlijn, Janne, Noa, Bo, Marell, Maud, Britt, Susan, Lina, Iris, Rhode, Lois

B Selectie: Katijn, Lieke, Serena, Guusje, Nathalie, Lotte, Emma, Evie, Emma, Kim, Floortje, Laura, Sophie, Trijntje