Vizier op volleybal

 

Zilver voor Tess von Piekartz met Pfeffingen

VoV, 25-04-2019. 6:30 uur. Het is Sm‘aesh Pfeffingen, de ploeg van spelverdeelster tess von Piekartz,  niet gelukt om er in de uitwedstrijd bij Neuchâtel UC een vijfde duel uit te slepen. Na de 0-3 nederlaag van afgelopen weekend op eigen veld, was er nu een derde overwinning voor NUC en daarmee behaalden zij hun eerste kampioenschap van Zwitserland.

Pfeffingen kon in het middendeel van de eerste set nog een achterstand van vijf punten goedmaken,  maar op het eind sloeg NUC zich met een serie van ook vijf punten naar de 25-21 winst.  In de tweede set serveerde spelverdeelster Méline Pierret NUC van 11-8 naar 22-8 waarop de 25-13 winst volgde voor de 2-0 in sets.

In de derde set was het na een gelijk opgaand begin (10-9) de Amerikaanse Kyra Holt die het verschil in het voordeel van NUC maakte. Met een afgetekende 25-11 werd Pfeffingen naar een 3-0 nederlaag gespeeld en was de titel voor NUC binnen. Eerder wonnen ze ook de Super Cup en de Nationale Beker en zijn zij dus de ploeg die het stokje van Voléro Zürich, dat in de Franse competitie uitkomt,  overneemt.

gh @ Vizier op Volleybal.  Archieffoto Pfeffingen.