Zondagswinst voor VC Limax en TTP

VoV, 17-10-2022. 5:52 uur. Het eredivisieprogramma bij de heren kende twee wedstrijden op de zondag. VC Limax speelde thuis tegen Sliedrecht Sport en TTP was gastheer voor ZVH.

Sliedrecht Sport kwam goed uit de startblokken en wist in een tot 15-16 gelijk opgaande eerste set het verschil te maken met een serie naar 15-19.  Het verschil van vier punten hielden ze tot het eind van de set vast (21-25). In set twee begon de thuisploeg sterk (4-0). Met een puntje meer (12-7, 15-10, 20-15) of minder (23-20) ging het naar setpoint op 24-23. Waarop 25-23 winst volgde.

VC  Limax met de veel scorende Jack Williams en Ryan Koole als afmakers (beiden totaal 19 punten in deze wedstrijd) was vanaf de eerste opslag tot het laatste punt van de derde set de ploeg aan de leiding. Via 4-1, 13-9, en 19-11 werd de 25-18 zege voor de 2-1 voorsprong binnengehaald.

In de vierde set ging het lang gelijk op en hadden de bezoekers uit Sliedrecht lang uitzicht op een beslissende vijfde set. VC Limax sloeg het gaatje voor de winst bij 20-18 en kwam bij 23-20 op drie punten voor, waarna ze de set met 25-21 voor zich beslisten.

Aanvallend had de thuisploeg totaal twee punten meer gescoord, serverend waren dat er zeven via o.a. zes aces van Jack Williams. Sliedrecht maakte twee blokpunten meer, die echter door de hogere foutenlast ongedaan werden gemaakt. Bij Sliedrecht werd Youri Ebbelaar met 16 punten de meest scorende speler.

Talent Team Papendal behaalde gisteren in Ede de eerste zege van dit seizoen. ZVH werd met 3-0 via drie keer 25-18 verslagen. In de openingsset pakte TTP na 14-14 een voorsprong van vier punten (18-14) en bouwde dat uit naar zeven aan het eind van de set. In set twee was het verschil al bij 13-8 gemaakt en zagen de gasten geen kans om dit weg te werken. Tussenstanden 18-14 en 21-15.

En in de derde set kwam ZVH nog wel met 0-3 voor, maar bij 9-5 waren de rollen alweer omgedraaid en via 16-9 was er opnieuw een ruime zege voor de ploeg van Arnold van Ree. Siebe Korenblek van TTP werd met 18 punten topscorer van de partij.