Vizier op volleybal

 

Zusjes van Driel en Raïsa Schoon naar BTN

VoV, 19-12-2019. 6:26 uur. De damesselectie van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) is de afgelopen periode flink uitgebreid en versterkt. De zussen Emi en Mexime van Driel zijn onlangs toegetreden tot het nationale programma in Den Haag, en kortgeleden sloot ook Raïsa Schoon zich aan.

De trainingsgroep van bondscoach Richard de Kogel, bondstrainer Angie Akers en talentcoach Frank van den Outenaar bestaat nu uit elf speelsters. Madelein Meppelink, die zich met Sanne Keizer voorbereid op de Olympische Spelen van Tokio, is zeer te spreken over de uitbreiding van de BTN-selectie:

“De talenten dagen ons uit en pushen ons om ons te blijven ontwikkelen. Wij zijn erg blij dat we ons met deze groep kunnen voorbereiden op de komende zomer.”

Op het laatste World Tour event van dit seizoen, het viersterren toernooi van Chetumal in Mexico, wonnen Sanne Keizer en Madelein Meppelink knap de bronzen medaille. Mede door dit resultaat staat het topteam van BTN momenteel achtste op de geschoonde olympische wereldranglijst, een positie die in juni 2020 ruimschoots recht geeft op een olympisch ticket.

Na het vertrek van Jolien Sinnema en Laura Bloem uit BTN in september, kwam er ruimte in de nationale selectie voor versterkingen. Met Emi en Mexime van Driel en Raïsa Schoon zijn die er gekomen. Door de basis die werd gelegd in Werkendam bij Kadijk Beach University, konden de meiden snel aanhaken bij het individuele programma van BTN.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto’s FIVB / CEV