ZVH H2 wint midweeks zwaar bevochtte vijfsetter

VoV, 04-04-2024. 12:15 uur.  ZVH Heren2 speelde woensdagavond tegen het tweede team van De Hollandse Pot USV Protos in Utrecht. Na een zwaarbevochten strijd, wisten de Zevenhuizense heren net voor donderdag de wedstrijd in vijf sets te beslissen. Via de setstanden 20-25, 25-18, 19-25, 27-25 en 15-17 werd het 2-3 voor Zevenhuizen.

Trainer/coach Ronald de Rooij met Thomas van Rij als assistent, kon niet beschikken over Jake Anfiloff, Bram van der Wel en Marc Prosman was maar deels inzetbaar i.v.m. een schouderblessure. De volgende basis werd binnen de lijnen gebracht: Emanuel van Rangelrooij, Julian Perdijk, Elwin Oskam, Jens Everaart, Merijn Draijer, Luca van Hal en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen begon voortvarend aan de eerste set en liep eenvoudig weg van Protos, die bij 7-14 hun eerste time-out nam. Jens Everaart weet op de diagonaalpositie goed te scoren en ook Merijn Draijer doet het goed met zijn snelle aanvallen en service. Protos wist in get tweede deel na hun time-out bij 10-18 terug te vechten, waardoor Zevenhuizen bij 14-18 zelf een time-out moest nemen. Naar het einde van de set weet Zevenhuizen Protos op afstand te houden, die door te veel eigen fouten het Zevenhuizen makkelijk maakte en Zevenhuizen deze set met 20-25 won.

Het terugvechten wat Protos in de eerste set al inzette krijgt een vervolg in de tweede set waardoor Zevenhuizen al snel tegen een achterstand aankeek. Zevenhuizen kwam niet in hun spel, daar Protos met hun blokkering de aanvallen van Zevenhuizen goed konden keren. Op 7-2 achterstand werd Emanuel van Rangelrooij gewisseld door Tom Sonneville, waarna coach Ronald de Rooij bij 9-2 een time-out nam om zijn team weer op de rails te krijgen.

Dat helpt enigszins maar Zevenhuizen kan niet voorkomen dat Protos hen op afstand weet te houden. Om een beter blok te creëren komt Damian Lustig op 17-10 in het veld voor Merijn Draijer. Zevenhuizen kwam beter in de wedstrijd en bij 21-16 nam Protos nog een time-out mede doordat Elwin Oskam met zijn blokkering het Protos flink lastig wist te maken. Protos wist echter deze set echter eenvoudig met 25-18 naar zich toe te trekken.

Zevenhuizen begon met dezelfde opstelling, die de tweede set eindigde en begon de derde set stroef maar komen daarna aanvallend wat beter in de wedstrijd en weten de verdediging de pass beter bij spelverdeler Tom Sonneville te brengen. Luca van Hal en Jens Everaart weten goed te scoren en ook de blokkering pakt een aantal punten. Op 13-12 komt Julian Perdijk aan de opslag en weet met zijn lastige float Zevenhuizen op 13-19 te brengen, waardoor de set eigenlijk gespeeld is. Protos weet bij te komen tot 18-22 en nam coach Ronald de Rooij een time-out en dit zorgde ervoor dat Zevenhuizen deze set met 19-25 afsloot.

Zevenhuizen begon de vierde set sterk en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Zevenhuizen weet het initiatief te pakken maar Protos gesteund door het thuispubliek die met enorm veel herrie weet terug te komen. Protos blijft goed scoren op de diagonaal positie die Zevenhuizen maar moeilijk onder controle kon krijgen en zorgde dat Protos gelijkkomt op 20-20. Het wordt nagelbijtend spannend naar het einde van de set, waarin Protos weet te voorkomen dat Zevenhuizen op matchpoint komt. Protos weet een vijfde set af te dwingen door deze set met 27-25 te winnen.

De vijfde set wordt een afspiegeling van de hele wedstrijd en kent een grillig verloop. Zevenhuizen start slecht en moet bij 5-2 al een time-out nemen. Zevenhuizen maakt zelf te veel fouten maar weet terug te komen tot 7-7 Protos zette Zevenhuizen weer onder druk en kwam met 11-8 voor. Coach Ronald de Rooij haalt zijn spelers weer naar de kant voor een time-out om ze aan te sporen om er volledig voor te gaan. Dit lukt en Zevenhuizen komt terug naar 11-11 en na een gelijk opgaande strijd weet Zevenhuizen deze set met 15-17 pakken.

Helaas moet Zevenhuizen twee punten in Utrecht laten liggen en wordt het lastiger om de vierde plek te gaan halen.

Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag alweer een wedstrijd op het programma, dan spelen zij in eigen huis Swanla tegen US H2 , de nummer acht van de Tweede Divisie en dit wordt weer een zware klus, de uitwedstrijd ging in Amsterdam met 4-0 verloren. De heren hebben de support van het Zevenhuizense publiek hart nodig, de wedstrijd begint om 16.15 uur in Swanla.

gh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto’s Ronald de Rooij.