ZVH Heren2 pakt winst op Irene

VoV, 18-03-2024. 7:07 uur. De heren van Zevenhuizen 2, speelden zaterdag tegen het team van Irene, de nummer drie van de Tweede Divisie. De Zevenhuizense heren wisten in deze wedstrijd het initiatief te nemen en via de setstanden 25-16, 25-14, 24-26 en 25-21 een verdiende 3-1 overwinning te behalen.

Trainer/coach Ronald de Rooij met Thomas van Rij als assistent, kon niet beschikken over Damian Lustig en stelde de volgende basis binnen de lijnen: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Elwin Oskam, Marc Prosman, Merijn Draijer, Luca van Hal en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen startte gelijk goed en met de aanvallen van Julian Perdijk en Elwin Oskam wisten de Zevenhuizense heren gelijk een klein gat te slaan. Ook met hun service wist Zevenhuizen Irene onder druk te zette. De service van Luca van Hal zorgde ervoor dat Zevenhuizen snel op 12-5 kwam en Irene een time-out moest nemen. Dit had niet het gewenste effect en Zevenhuizen bleef op de goede weg doorgaan. Nu was de servicebeurt van Elwin Oskam die zorgde dat de thuisclub in de dubbele cijfers kwam met 20-10. In de eindfase wist Irene nog wat terug te doen, maar Zevenhuizen nam deze set met 25-16 in hun bezit.

Met dezelfde opstelling ging coach Ronald de Rooij de tweede set beginnen. Ook nu wist Zevenhuizen met hun service de druk op Irene te zetten en liep weer snel uit. Vanaf de stand 10-7 liep Zevenhuizen verder uit, met name was de blokkering van Marc Prosman en Julian Perdijk hecht en liep ZVH uit naar 14-8. In de eindfase wist Luca van Hal sterk te scoren en uiteindelijk kon Elwin Oskam deze set met 25-14 winnend afsluiten,

In de derde set ging Zevenhuizen verder met de ingeslagen weg en wist na een lichte achterstand via de aanvallen van Marc Prosman en Elwin Oskam de stand weer in hun voordeel te brengen, dat noopte de coach van Irene om bij 7-5 een time-out te nemen. Toch kon Irene de achterstand verkleinen, maar met Luca van Hal en later Merijn Draijer aan de opslag werd weer een grotere voorsprong naar 18-14 gebracht.

Bij Zevenhuizen werd de focus wat minder en Irene kon weer langzaam dichterbij komen en wisselde veelvuldig met hun specialist aan de service. Bij 21-19 nam coach Ronald de Rooij een time-out en bracht daarna Bram van der Wel in het veld voor Elwin Oskam. Deze kon Zevenhuizen nog naar een setpoint maar deze werd niet verzilverd en na een spannende strijd kon Irene deze set uiteindelijk met 24-26 binnenhalen.

In de vierde set kwam Jens Everaart binnen de lijnen voor Marc Prosman, Irene wist met hun service meer druk op de Zevenhuizense verdediging te zetten en bij 2-6 nam Bram van der Wel de positie van Elwin Oskam over. Na een sterke aanval van Luca van Hal werd de opslag teruggehaald. Zevenhuizen kwam steeds beter in de wedstrijd en bij 15-14 verliep het scoreverloop in het voordeel van Zevenhuizen en nam Irene bij 20-18 een time-out.

Zij konden bij 21-21 gelijkkomen, maar de aanval van Bram van der Wel en het blok van Julian Perdijk werd het 23-21. De time-out die Irene nam had geen effect en nadat Jens Everaart de stand op matchpoint bracht kon Tom Sonneville met zijn service de set met 25-21 binnenhalen en daarmee de 3-1 winst.

De Zevenhuizense heren hebben een week rust en spelen op woensdag 3 april om 21.30 uur in Utrecht tegen het team van De Hollandse Pot- USV Protos H2. Dit team staat op de laatste plaats en zal PD-wedstrijden moeten spelen. Voor Zevenhuizen een kans om hoger op de ranglijst te komen.