Zwaar bevochten zege WSV in de “Gele Hel”

VoV, 31-01-2019. 6:39 uur.  Het was weken lang op de trainingen fantastisch, maar in de gespeelde wedstrijden was het niet voldoende om tot winst te komen. Erger nog het was ver weg van het niveau dat in het begin van de competitie regelmatig werd behaald. Redenen te over, maar op een bepaald moment moet je bepaalde excuses naast je neerleggen en de handdoek oppakken. Dat deed de groep de afgelopen weken tijdens een aantal praatsessies en blijkbaar is het kwartje gevallen.

Vol frisse moet ging WSV de strijd aan in een wedstrijd waarin vooraf niet veel kansen werden toe gedicht, dus er dan maar een leuke dag van maken. Het overgrote deel van de selectie zou na de wedstrijd gaan “stappen”, ongeacht het resultaat. Saillant detail. In menige spelersgroep zou de sfeer na de resultaten van de afgelopen 3 wedstrijden tot een nulpunt gedaald zijn, maar niet bij WSV, die is en blijft fantastisch.

En dat was zaterdag bij Donitas in de “Gele Hel” ook het geval. Het was even zoeken gedurende de eerste set, Donitas zette er direct de volle druk op en WSV kon pas aan het einde van de set gelijke tret houden, maar toen was de achterstand al te groot om nog enige aanspraak op de setwinst te kunnen maken.

Dan maar vlammen in de tweede set. En dat gebeurde. Door een prima serve-blok-verdediging wist WSV de lange rally’s steeds te winnen. Zet daar een degelijke passlijn bij en Donitas moest alle zeilen bij zetten om in het spoor te blijven. Het bleef spannend en via 26-28 trok WSV in een bloedstollend einde aan het langste eind. Het talrijke gele publiek roerde zich en de sfeer zat er goed in en niet, zoals zo vaak gezegd, altijd positief.

De derde set werd dan toch weer een redelijk gemakkelijke prooi voor Donitas 25-21, dus het moest in de vierde set weer gebeuren. Een kopie van set 2 werd deze derde set. Allen nu met een paar plekken doordraaien en de Passer-lopers omgewisseld. Dat pakte goed uit zodat een tiebreak de beslissing moest gaan brengen, 23-25.

De vijfde set, drie plaatsen doorgedraaid en coach Erwin Sikkema van Donitas deed hetzelfde, zodat de koppeltjes aan het net dezelfde waren als in set 4. En wederom pakte dat goed uit. Beide ploegen hadden kansen aan het einde van de set. Het laatste punt was tekenend voor de wedstrijd, wellicht heeft de meest gelukkige gewonnen, kort netrolletje vanuit serve van WSV, bal rechtstreeks op de grond, 13-15 en de twee nodige punten voor WSV.

Zaterdag 2 februari gaat het team weer naar Groningen, maar nu naar de “Groene Hel” van Veracles. WSV zal moet proberen daar dezelfde druk op te zetten als tegen Donitas, geen !! Lekker ballen, plezier hebben en daarna maar zien wat er van gekomen is.

gh @ VoV, verslag door de manager van Innovatiemakelaars.nl WSV, Dick van Slooten.