Zwak Dash geen partij voor Set-Up II

VoV, 19-03-2018. 8:05 uur. Afgelopen zaterdag speelde Springendal Set-Up II thuis tegen Dash Vorden, de teams zijn ranglijstburen, Set-Up staat vijfde, Dash zesde. Onderling verschil in punten maar drie. Van dat verschil was binnen de lijnen maar bijzonder weinig terug te zien, Set-Up domineerde de wedstrijd volledig en kwam geen enkel moment in de problemen. De gasten scoorden slecht, mede omdat het passend niet echt goed liep. Set – Up serveerde sterk en had aanvallend ook de juiste wapens om Dash eigenlijk geen schijn van kans te geven.

En Dash begon nog wel erg goed in de eerste set, ze liepen uit naar 1-4 en konden tot aan 8-9 het voordeel aan hun kant houden. De serveserie van Diede Hagedoorn naar 16-9, met daarin vier aces en een tweetal dankjewel scores, waarbij de servepass te ver doorschoot, kwam Dash niet meer te boven. Toen daarna ook Daphne Kamphuis en Lynn Rouwers er een serie scherpe opslagen aan toevoegden was de winst met 25-13 snel binnen.

Dash kwam tot welgeteld acht eigen punten, tegenover twintig van Set-Up II. Daarin zaten 7 aces begrepen.

In de tweede set golfde het spel op en neer en heen en weer en konden de gasten uit Vorden heel lang in het spoor van de thuisploeg mee. Niet op basis van hun eigen scores, maar louter en alleen omdat Set-Up wel in een hele gulle bui was. De 2-4 werd 5-4, de 8-9 werd 11-9 en 14-11. Bij 16-16 en 18-18 stond er een gelijke stand op de borden. Set-Up had toen al tien punten weggegeven.  Daphne Kamphuis serveerde Set-Up naar 22-18, met daarin drie scores van zus Ilse, die toch een ware plaag voor Dash aan het net was. Na de 23-20 maakten Diede Hagedoorn en Marlies Eertman de winst perfect.

Ook nu kwam Dash tot acht eigen punten, Set-Up sloeg en blokkeerde er 17 bij elkaar.

In de derde set leek Dash het scoren verleerd te hebben. Tot aan de 15-8 stand maakten ze alleen maar twee aces. Verder niks. Bij Set-Up bleven ze met heel veel druk serveren, Lynn Rouwers, drie aces op rij,  en Daphne Kamphuis serveerden hun ploeg met mooie scherpe opslagen naar een 15-8 voorsprong, daarna was de race wel gelopen. Na 19-13 maakten de dames Kamphuis de laatste punten, op een foutserve van Dash na.

Ook in deze set kwam Dash niet verder dan acht eigen punten, daar zette Set-up er 18 tegenover.

In de vierde set werd het dan toch nog een wedstrijd, met redelijk gelijk opgaande scores en mooie lange rally ‘s. Die echter wel keer op keer in het voordeel van de thuisploeg eindigden, zoals bij 12-9 en 14-9, toen eerst Lotte Kuipers en daarna Dahne Kamphuis de trekker uiteindelijk overhaalden. Set-Up had de vijf punten voor bij 14-9 ook bij 21-16 nog op het scorebord staan.

Dash wilde niet met lege handen naar huis en knokte zich terug naar eerst 21-20 en daarna naar 22-22. In die periode waren Anouk Nijbroek en Debbie van de Vlekkert erg trefzeker. Set-Up was echter niet van plan om zich de volle buit uit handen te laten grissen en pakte bij 24-22 het beslissende verschil. De technische fout van Dash maakte een eind aan de set en de wedstrijd, die volkomen terecht een prooi voor de thuisploeg werd.

In de vierde set maakte Dash 15 eigen punten en kwam Set – Up tot 17.

De cijfers van de wedstrijd vertellen een grote overmacht voor de thuisploeg. Met een totaal  van 72 om 39 eigen punten, onderverdeeld in aanval (49/26), blok (5/3) en aces (18/10). De foutenlast bedroeg 31/28, maar dat kan en mag dan ook als er zoveel eigen punten tegenover staan. Met 18 punten werd Ilse Kamphuis topscorer van de partij.