Zwolle D3 stond bovenaan en blijft bovenaan

VoV, 15-04-2019. 6:13 uur. Afgelopen vrijdag was D-Day voor Zwolle dames 3. Doordat we eerder in de competitie puntjes  hadden laten liggen her en der, maakten we de eindstrijd met Dash extra spannend. Het komt aan op de laatste wedstrijd.

Want zeg nou eerlijk: kampioenswedstrijd op vrijdagavond 20:00 uit in Assen met 4-0 moeten winnen, wie wil dat nou niet!? Wat in ieder geval zeker was, Dash wilde dit NIET. We stonden 1 punt voor op Dash, dus onze taak was duidelijk. Als we 4-0 winnen dan is de buit binnen, maar als we puntjes laten liggen dan ligt ons lot in de handen van Dash.

Op vrijdagavond vertrokken ‘’Eveline en haar team’’* naar Assen met een Karavaan aan supporters. De tribune was gevuld en de sfeer in de timp voelde goed. We beschikten deze laatste wedstrijd zelfs over een bijna volledige selectie, want Daantje en Brenda gingen mee met ons team.

Brenda was onze super cheerleader en champagne koerier, in haar enorme tas wist zij twee flessen champagne mee te krijgen. Applaus voor Brenda! Daantje ging mee als service kanon en hier hebben we goed gebruik van kunnen maken. Daantje bedankt!

De eerste set waren we gelijk los. Met veel servicedruk en netjes spel ging de eerste set wel erg snel. De meiden op de bank waren na de eerste set al schoor van het zingen. Deze prachtige liedjes zorgde voor vleugels. Voordat we het wisten was het 25-8…. Een stapje dichter bij het kampioenschap.

In de tweede set ging Sudosa beter spelen. Wij maakten hier en daar een servefout en de scheidsrechter vond ook dat het allemaal wat spannender mocht. Dus die besloten om onduidelijke ballen in het voordeel van Sudosa te beslissen. Zo ging de jonge ploeg gelijk op met ons en lieten ze  een betere passing en aanval zien. Echter hebben wij altijd twee troefkaarten op het midden staan. Rozemarijn en Thekla schoven zo nu en dan hun afdak boven de aanval van Sudosa, waardoor de aanvallers aan het einde van de set geen schijn van kans meer hadden. Het werd 25-19.. weer een stapje dichterbij.

Toen we aan de kant stonden voordat de derde set begon, hebben we met elkaar afgesproken om het publiek ook wat te geven. We hebben als team namelijk veel trouwe supporters die elke week kwamen kijken. Deze support moest beloond worden met wat spanning en sensatie. Onze excuses als dit onze supporters een jaar van hun leven heeft gekost. We maakten het namelijk zo spannend dat we in set drie met 21-24 achter stonden.

De spion van Dash was gretig aan het typen in hun groepsapp: ‘’ Zwolle gaat set drie verliezen!!’’ Maar ze wisten niet dat dit door ons zo gepland was. Eveline kwam namelijk (toevallig ) op deze stand aan serve. Met een ketser, een kill – block van Roos en Eva, een goede redding van Yaniek, een mooie aanval van Ilse, een fout van de tegenstander en een afmaker stond het binnen twee minuten 26-24. Onze supporters mochten weer ademen, want ook deze set wisten we binnen te halen.

Toen was daar op eens het moment suprême, de alles bepalende vierde set. Succescoach Martin vond dat we nu voor genoeg spanning hadden gezorgd en dat we gewoon lekker moesten spelen. Dit deden we dan ook graag. Sonja had weer een mooie serve serie en een paar verwoestende klappen op de buitenkant, Yaniek vloog nog een paar keer naar de bal toe in de verdediging en Ilse maakte een paar mooie punten. Waarna het kampioenschappunt daar was. Zoals een echte spelverdeler dat hoort te doen, speelde Eveline het blok weg, waardoor Eva het laatste punt vrij kon inslaan. Het feest brak gelijk los!

gh @ VoV, verslag via Eveline Stevens Zwolle Dames 3, kampioen van de Tweede Divisie A. Foto Jan van den Noort.