Zwolle wordt derde, Eurosped vijfde

VoV, 23-04-2018. 6:08 uur. In de Kampioenspoule bij de dames is gisteren in Vroomshoop de laatste wedstrijd gespeeld tussen Eurosped en Regio Zwolle Volleybal. Voor Zwolle stond een ereplaats op het spel, derde worden, voor Eurosped alleen de eer. Positieverbetering zat er niet meer in.

Middels een 1-3 zege lukte het de gasten om VC Sneek op de ranglijst voorbij te gaan en op de laatste trede van het schavotje te komen, waar ze nu staan met Sliedrecht Sport en Coolen Alterno, die twee gaan onder elkaar uitmaken wie er uiteindelijk met de schaal op de hoogste trede komt.

De eerste set ging met 15-25 naar de gasten. Het lichte voordeel dat ze zo rond de 9-11 hadden werd naar 11-18 uitgebouwd, waarna de set wel beslist was. Via 12-20 en 14-22 werd de eindstand bereikt. In de tweede set wist Zwolle zich ook in het middendeel, nadat het aanvankelijk gelijk op was gegaan (4-4, 8-10)  naar een ruime voorsprong te slaan. Het werd 10-16, waarna de 14-17 tussenstand 15-21 werd en met 19-25 hadden de gasten de 0-2 voorsprong te pakken.

Tot en met de tweede set waren Ester de Vries (13 punten) bij Zwolle en Carmen Oude Luttikhuis bij Eurosped (6 punten) de meest scorende speelsters voor hun teams.

In de derde set wist Eurosped zich na de 11-11 stand een paar punten los te spelen (14-12) en dat kleine verschil koesterden ze zorgvuldig op de side out. Bij 20-18 stond het er nog, waarna de meeste big points ook naar de thuisploeg gingen. Via 22-19 maakten ze er 25-20 en 1-2 in sets van.

Dat Zwolle niet voornemens was om de wedstrijd via een tiebreak te laten beslissen bleek meteen in de vierde set al. Er stond vlot 3-8 op de borden en toen dat verschil tot 10-12 geslonken was zette de ploeg van Wilfried Groothuis voor de tweede keer aan. Ze liepen uit naar 10-18, waarmee de set en de wedstrijd wel gespeeld was. Via 12-23 werd het 16-25.

Ester de Vries en Maureen van der Woude werden met ieder 15 punten de topscorers van de partij.  Laura Beach sloot haar Eurosped periode met 12 punten af. De eigen score beliep 48 om 65 punten, die via aces (10 om 12), blokpunten (5 om 13) en aanvallende scores (33 om 40) tot stand kwam. Zwolle had met 30 om 27 punten ook de lagere foutenlast.

Zwolle werd dus derde, Sneek vierde, Eurosped vijfde en Set-Up zesde in de eindstand.

Onlangs werd ook bekend dat Kim Robitaille, de Canadese spelverdeelster van Regio Zwolle Volleybal volgend seizoen zal uit komen in de Duitse Bundesliga. Zij vertrekt naar VfB Suhl LOTTO Thüringen.