Zwolse derby prooi voor NETIVITY SVI D1

VoV, 11-12-2018. 5:38 uur. Na een prima winst tegen de Bevers (4-0 winst) en een teleurstellende uitslag tegen Sudosa (0-4 verlies), speelden we afgelopen zaterdag tegen de koploper in onze poule, VC Zwolle dames 3. Een goede degelijke ploeg die tot op heden één wedstrijd had verloren en daarnaast maar twee setjes heeft laten lopen, we waren gewaarschuwd.

Met een duidelijke opdracht om volle bak te spelen, lef te tonen en veel service druk te creëren zijn we de wedstrijd gestart. In de eerste set wilde dit nog niet helemaal lukken en kwamen we te laat op dreef (23-25 verloren), in de 2e en 3e set waren we oppermachtig en kwam VC Zwolle dames 3 er niet aan te pas. De 4e set lieten wij iets de teugels vieren en konden we de opgelopen achterstand niet meer omzetten.

Helaas, met iets meer scherpte hadden wij de 4e set en daarmee de wedstrijd kunnen winnen. Het had erin gezeten! Dan de 5e set, waarin we weer de bovenliggende partij waren, aan het begin keken we nog tegen een achterstand aan, maar rond de 8 punten namen we een paar punten afstand die hebben we niet meer af hebben gestaan. Een prima prestatie van de dames, de 5e set en de wedstrijd binnen halen na het verlies van de 4e set.

Super trotst zijn het duo  Jansen / Sparreboom op deze overwinning, in een uitwedstrijd op de koploper VC Zwolle Dames 3.  Dat zullen niet veel teams ons na gaan doen, tegen deze degelijke ploeg met veel aanvalspower. Met deze bonus punten, nestelen wij ons vaster in de top 4 van de 2e divisie, een prestatie om trots op te zijn! Vooraf zou je over een stunt spreken, maar als je de wedstrijd bekijkt dan is de overwinning zeer terecht naar de ittersumse dames gegaan.

Volgende week spelen we een thuis wedstrijd tegen de nummer 5 Emmen dames 1, een belangrijke wedstrijd. Bij winst behouden wij plek 4 en wordt het gat met de nummer 5 t/m 12 groter!

gh @ VoV. Verslag en foto via trainer coach Ron Sparreboom, SVI dames 1.