1AH: 4-0 zege voor Sudosa-Desto en Sneek

VoV, 26-01-2020. 8:45 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen waren er aan de top en aan de staart van de ranglijst zeges zonder setverlies voor de koploper en de hekkensluiter. Sudosa – Desto rekende af met De Hofnar Bovo en VC Sneek deed hetzelfde met HHB Coaching CSV.

Sudosa-Desto gaf Bovo weinig kans op een positief resultaat. Alleen in de tweede set konden ze de twintig puntengrens aantikken, daarvoor leken ze in de derde set met 25-11 meteen de tol te moeten betalen. De andere twee sets gingen met 25-17 en 25-19 naar de ploeg uit Assen.

Hekkensluiter VC Sneek had de makkelijkste opgave tot nu van dit seizoen. Thuis tegen de nummer voorlaatst, mooier kunnen ze het niet maken. Ook qua uitslag niet want de volle vijf punten bleven in Friesland. CSV kwam niet één keer met de punten in de twintig, met 18, 17, 15 en 16 punten in de tas ging de reis terug naar Zwolle.

FOOX Olhaco deed het prima in Soest tegen Axell Claims Sovoco. De derde set was een thriller, die de thuisploeg met 32-30 voor zich besliste. Nadat de eerste twee sets verloren waren gegaan (17-25, 21-25) bleef de kans op de tiebreak dus in leven. Ook in de vierde set mocht Sovoco daarop hopen, echter was het ijdele hoop gezien de 22-25 in die set voor de bezoekers.

Bij PDK Huizen tegen Rabobank Volleybal Orion II was er voor de bezoekers na de 23-25 in de derde set ook nog hoop op een tiebreak. PDK was via twee keer 25-21 op een 2-0 voorsprong gekomen, en maakte het in de vierde set echter met 25-20 af, waardoor Orion II één puntje rijker de terugreis naar Doetinchem kon aanvaarden.

Apollo 8 leed de vierde nederlaag op rij. Deze keer was VoCASA II in de Veste met 1-3 de betere ploeg. De zwaar bevochten 26-24 in de eerste set werd gevolgd door een nipte 22-25 nederlaag in de tweede. Met een hele dikke 13-25 kwam VoCASA vervolgens op 1-2 in sets en met 20-25 maakten ze de winst perfect. Apollo 8 zakt weer een plaatsje op de ranglijst en staat nu nog twee punten boven de gevarenzone.

E.V.V. Bultman – Hartong en Focus4U Woudenberg deden in de eerste twee sets niet voor elkaar onder wat gescoorde punten betreft. De 26-28 in de eerste set werd door de thuisploeg met 26-24 gelijkgetrokken. Na de 1-1 in sets trokken ze het initiatief naar zich toe en bleven met twee keer 25-19 aan de goede, dus winnende kant van de score.

De stand is nu: Sudosa-Desto 14-52, PDK 14-50, Olhaco 13-45, Orion II 14-35, Woudenberg 13-32, VoCASA II 13-31, Sovoco 14-30, EVV 10-28, Apollo 14-27, Bovo 13-25, Sneek 13-25 en CSV 14-20.