1BD: Knap herstel Activia, Tilburg morst puntje

VoV, 26-01-2020. 8:09 uur. Afgelopen donderdag werd in de Eerste Divisie B bij de dames al gespeeld de clash tussen de twee teams die er het slechtste voorstaan in deze Divisie. Thor won met 4-0 (19, 20, 24, 17) van VC Wik en deed goede zaken in de stand. In de derde set kwam Wik nog op setpoint, maar verzuimde door te drukken en daarmee ging de kans op de tiebreak verloren.

SOMAS/ Activia toonde aan de 3-1 nederlaag bij VC Wik van vorige week te boven te zijn. In eigen hal speelden zij hun tegenstander Havoc nu naar een 4-0 nederlaag. De ploeg uit Haps kon in de eerste twee sets de twintig puntengrens nog passeren, (twee keer 25-22), daarna bleven eronder steken met 25-19 en 25-17.

Achtervolger Volley Tilburg raakte weer een puntje van het vorige week ingelopen aantal kwijt. Thuis tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc werd met 3-1 gewonnen. Nadat de eerste set met 21-25 was verloren en de tweede met dezelfde cijfers was gewonnen, maakte Volley Tilburg met twee keer 25-13 vlot een einde aan de wedstrijd.

Twee wedstrijden eindigden in vijfsetters, waarin de ploeg die een voorsprong van twee sets nam, dit niet in winst kon omzetten in een van de volgende drie sets.

Ledub herpakte zich na een 2-0 achterstand bij VCN II (25-23, 25-18) en maakte dit met 19-25 en 22-25 ongedaan. In de beslissende vijfde set hadden ze met 14-16 net iets meer over dan de thuisploeg.

VollinGo kwam thuis met 0-2 achter tegen VC Olympia. Via 20-25 en 21-25. Het herstel was met 25-13 indrukwekkend en kreeg een positief vervolg toen de thuisploeg via 25-21 de stand naar 2-2 tilde. In de vijfde set bleven ze met 15-11 aan de goede kant van de score.

Zaanstad leverde een knappe prestatie door uit bij VC Velden met 1-3 te winnen. Na 25-20 en 20-25 leek het erop dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren deze middag. Dat verwees Zaanstad echter bliksemsnel naar fabeltjesland door in de volgende twee sets met 13-25 en 15-25 ruim te winnen.

De stand is nu: Activia 15-53, Volley Tilburg 13-43, VCN II 13-37, Ledub 15-37, VC Velden 13-36, Zaanstad 13-35, VollinGo 14-35, Havoc 14-32, Stravoc 14-28, VC Olympia 14-28, Thor 13-25 en VC Wik 13-21.