1AD: Tiebreakzege Wevo, dik verlies Set-Up II

VoV, 26-01-2020. 7:45 uur. De wedstrijd Heva VCV Varsseveld tegen Weghorst Makelaardij WVC Volley werd uitgesteld. De thuiswedstrijd van VCV kon niet doorgaan omdat de zaal dubbel verhuurd was en zo kregen beide teams een onverwachte vrije middag, waar ze ongetwijfeld wel raad mee hebben geweten.

Wevo ’70 is op de tiebreaktour. Tegen VC Sneek II speelden ze gisteren hun derde vijfsetter van 2020 en sloten die voor de derde keer met winst af. Sneek II was een geduchte tegenstander, die zich in de vierde set met 21-25 naar een beslissende vijfde sloeg. Ze waren met 19-25 op 0-1 in sets gekomen, maar twee sterke sets van Wevo maakten daar via 25-20 en een dikke 25-15 een 2-1 voorsprong van. In de beslissende vijfde bleef de uitkomst heel lang ongewis. In de verlenging kon Wevo met 18-16 aan het langste eind trekken.

Springendal Set-Up II leed een 4-0 nederlaag bij Dash Vorden, dat in 2020 als herboren de punten aan het bij elkaar sprokkelen is. De gasten uit Ootmarsum konden het in de tweede (27-25) en vierde (25-23) set lang spannend houden, maar moesten uiteindelijk toch capituleren. De andere twee sets gingen met 25-17 en 25-16 ruim naar de thuisploeg, dat met deze vijfpunter dus hele goede zaken deed.

IBM Client Innovation Center Benelux Veracles liep verder uit op hun naaste belagers Wevo en Krekkers door in Groningen met 3-1 van de Krekkers te winnen en door de tiebreakwinst van Wevo. Met twee keer 25-21 kwam Veracles op 2-0, Krekkers deed met 22-25 iets terug maar kon niet voorkomen dat de vierde set de wedstrijd besliste. Veracles won die met 25-22.

Dynamo Tubbergen maakte in de vierde set een 1-2 achterstand in sets met een hele ruime 25-15 goed. En leek daardoor ook de beste papieren voor winst van de vijfde set in handen te hebben. Dat pakte echter anders uit. Het bezoekende VC Zwolle II herstelde zich knap en sloot met 10-15 af. In de eerste drie sets was Zwolle via 22-25 en 20-25 op 0-2 gekomen. Dynamo had eerst met 25-23 en daarna met de reeds gemelde 25-15 die achterstand weggewerkt.

Rosstars kon in de eerste set al geen vervolg geven aan de overwinningen in de eerste twee wedstrijden van 2020. Met 21-25 zette Apollo 8 II hen op een 0-1 achterstand. Het herstel leverde Rosstars via 25-17 een 1-1 gelijke stand op. Maar in de volgende set waren dezelfde cijfers op het scorebord in het voordeel van Apollo 8 II, dat de 1-2 in sets vervolgens naar een 1-3 tilde door de vierde set met 23-25 voor zich te beslissen.

De stand is nu: Veracles 13-53, Wevo 14-47, Apollo 8 13-44, Krekkers 14-43, Sneek II 15-38, Dynamo 14-35, Set-Up II 14-32, Rosstars 14-31, WVC 12-26, Dash 14-23, VCV 12-18 en VC Zwolle staat op 15-20.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  Jan van den Noort.