EK U20: Brons voor van Driel – Stam

VoV, 10-09-2017. 13:01 uur. Na de verloren halve finale was het voor Mexime van Driel en Katja Stam zaak zich zo snel mogelijk te concentreren op de partij om de bronzen medaille. Het Italiaanse duo Dalila Varrassi – Carolina Ferraris was daarin de tegenstander.

Italië moest bij 4-9 achter in de eerste set al de time out in, van Driel – Stam scoorden er lustig op los en namen ook de Italiaanse punten kadootjes dankbaar in ontvangst. Het verschil van vijf punten stond er ook nog bij de technische time op 8-13. Nederlandse servedruk was goed voor een ace van Mexime voor 10-16 en daarna liet het KBU / BTN duo zich niet meer in de problemen brengen. Met een duidelijke 14-21 pakten ze de 0-1 in sets. De bronzen medaille was voor 50% binnen. Nu die andere helft nog.

Italië kon in de tweede set steeds blijven volgen, maar door een goede side out van Nederland lukte het hen aanvankelijk niet om er naast te komen. Bij 7-10, na een ace van Katja Stam, bedroeg het verschil drie punten, bij de technische time out nog maar één (10-11) en vlot daarna kwam Italië zelfs op een 13-12 voorsprong. Katja Stam was attent aan het net en scoorde de 13-15, waarna Italië de time out opnam. Zonder succes, Nederland liep uit naar 13-17  en kwam na een ace van Mexime van Driel bij 16-20 op match-  en medaille point. Italië sloeg de volgende aanval uit, waarmee de andere 50% van de medaille ook binnen was.