Vizier op volleybal

 

Lycurgus lijdt 2-3 oefennederlaag

VoV, 16-09-2017. 5:33 uur. Abiant Lycurgus speelde gisteravond zijn vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ditmaal was de Noord Duitse volleybalclub uit het gelijknamige SVG Lüneburg, een subtopper uit de Duitse Bundesliga, de tegenstander.  Gespeeld werd weer in de provincie, in een zeer goed gevulde sporthal “De Goorns” te Gieten. Een plaatselijke mini mocht de eerste serve doen, scheidsrechters van dienst waren Henk Woudstra en Bjarne Schut.

Het was een zeer aantrekkelijke en bij vlagen geweldige volleybalwedstrijd die door beide ploegen ten toon werd gespreid. Beide teams gingen, ondanks dat het ‘maar’ een oefenpot betrof, volledig voor de winst. Afgesproken was vier sets te spelen, doch de 2-2 stand gooide roet in het eten. Men wilde, net als het publiek, een winnaar zien. De setstanden waren na ruim twee en een half uur volleybal:  25-21, 19-25, 22-25 en 27-25 en uiteindelijk 16-18 voor SVG Lüneburg in de beslissende tiebreak. Goed om te zien was dat in het spel van AB Lycurgus al  een opgaande lijn te bespeuren viel, dit in vergelijking met de vorige drie gespeelde wedstrijden.

Het publiek, dat in groten getale was opgekomen, kon volop genieten van een leuke pot volleybal. Lycurgus doet met deze provinciale tour trouwens aan geweldige klantenbinding in de regio. Ook middels onder andere een clinic en een uiteenzetting van hun coach Arjan Taai.

De ploeg waar het publiek vandaag voor kwam was duidelijk hun AB Lycurgus. Dit bleek tevens uit de  fanatieke en sportieve aanmoedigingen. Men ging met trots achter hun favoriet AB Lycurgus staan als het even wat minder liep.

Auke van der Kamp was deze keer de grote pech vogel. Na eerst, in de vorige en laatste wedstrijd een Belgische tegenstand te hebben uitgeschakeld,  werd hij nu zelf uitgeschakeld. Hij liep/botste met een medespeler bij een verdedigende bal, hierbij liep hij een pijnlijke blessure aan zijn pink op.  Zoals wij hem kennende wilde hij door spelen, doch bij de eerste de beste bal voelde hij, dat dit gekkenwerk was en liet zich geblesseerd wisselen.

De kundige aanwezige club fysiotherapeut constateerde een behoorlijke zwelling en adviseerde hem morgen foto’s te laten maken om een diagnose te laten vaststellen. Dat het er niet goed uitzag was overduidelijk te zien. Een gezwollen hand werd vakkundig “ingepakt” Een kater en forse tegenvaller voor trainer Arjan Taai wat de voorbereiding betreft.

gh @VoV, bron een aanwezige Lycurgus supporter. Foto CEV.