Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto D1 uitgeschakeld in de beker

VoV, 18-09-2017. 13:24 uur. Zaterdag was het dan eindelijk zo ver, de eerste ronde van de nationale beker. Wij speelden op deze dag tegen drie teams, Autoschadekuiper / D.B.S. DS1, VC Sneek DS4 en Smash DS1. Het ging hierbij om twee gewonnen sets, dus we wisten dat we vanaf het begin volle bak moesten gaan.

De eerste en gelijk de belangrijkste wedstrijd speelden we tegen Autoschadekuiper / D.B.S. DS1. In de eerste set liep het steeds gelijk op en helaas werd de set binnengesleept door D.B.S. met 24-26. De tweede set begonnen we vol enthousiasme en overtuiging en liepen we al snel uit op D.B.S. Deze set werd door ons gepakt met 25-19. De laatste set werd gespeeld tot 15. We liepen de hele set steeds wat punten uit. En toen werd het spannend. Het stond 13-11 voor ons, toen het ons door wat blessures niet lukte om de set binnen te slepen, dus het werd uiteindelijk 13-15 voor D.B.S.

We moesten onze hoofden leeg maken en hup door naar de volgende wedstrijd. Deze speelden wij tegen VC Sneek DS4. Wij begonnen de eerste set sterk en het is 25-14 geworden voor ons. De tweede set was onze doelstelling om de tegenstander onder de 14 punten te houden. Dit is dan ook gelukt. De tweede set werd 25-7.

Op naar de laatste wedstrijd van deze dag. Deze speelden we tegen Smash DS1. De eerste set begonnen we met veel enthousiasme en energie. Deze set werd met 25-15 gewonnen. De tweede set hadden we wat moeite om uit te lopen, het liep wat gelijk op. Maar door aan het eind vol energie te spelen wisten we deze set gelukkig te winnen met 25-22.

Het ene setje tegen D.B.S. koste ons de volgende ronde voor de nationale beker, helaas. Maar we kijken vooruit naar volgende week, onze eerste competitie wedstrijd tegen Hake Tjoba DS1. We hebben er zin in!

gh @ VoV. Verslag Nijhuis Technology Sudosa – Desto dames 1, Suzanne Benninga. Foto Rudy van ’t Rood.