Vizier op volleybal

 

Één puntje voor hard werkend Sovoco D2

VoV, 25-09-2017. 10:31 uur. Het nieuwe seizoen is van start! Met ruime voorbereiding ging Sovoco D2 op naar de eerste competitiewedstrijd tegen SVU. Na een poging tot intimidatie tijdens het inslaan, konden we dan echt beginnen.

Sovoco D2 ging direct sterk van start terwijl SVU duidelijk meer moeite had om in de wedstrijd te komen. De eerste service van SVU belandde in het net en daarna volgde een mooie serie van Sovoco. Er werd hard gewerkt en punten werden met luid gejuich gevierd. Naarmate de set vorderde kwam SVU meer in hun spel. Sovoco wist de dames uit Amstelveen minder onder druk te zetten met de service en aanval. En dat terwijl SVU juist meer druk begon te zetten. Het harde werken uit het begin van de set werd dan ook nét niet beloond met een punt. SVU trok de set binnen en daarmee was het verlies met 23-25 een feit. Balen!

Gelukkig is volleybal een spelletje wat uit meer sets bestaat dus we mochten niet te lang balen. We waren tenslotte heel dichtbij en iedereen wist dat er meer in zat. Vol goede moed ging D2 de tweede set in.

Ondanks de inzet van de Sovoco dames raakten we al snel op achterstand. Een combinatie van goede service series van SVU en gebrek aan overtuiging aan de kant van Sovoco wisten we het allemaal, zo houden we de punten niet thuis. Er zaten hele mooie acties tussen maar D2 wist niet in de vibe te komen uit het begin van de wedstrijd. Aan het einde van de tweede set kwam het geloof weer terug maar de grote achterstand kon niet meer worden goed gemaakt. Ook de tweede set werd helaas verloren, dit keer bleef de teller voor Sovoco steken op 16 punten.

Daar nam Sovoco D2 uiteraard geen genoegen mee! In de derde set moest de kanteling plaats gaan vinden. De start was moeizaam en het telbord loog niet, het stond al weer 2-9. Toch werd het keihard geknokt, goed gecommuniceerd en slim gespeeld. SVU ging daarentegen meer fouten maken waardoor er meer synergie ontstond aan de kant van Sovoco. Er werden aces geserveerd, Efteling liedjes gezongen, kill blocks gezet en met lef gepasst en aangevallen. Met lachende koppies in het veld en aan de kant wist D2 via 25-22 het eerste punt van het seizoen binnen te slepen!

Dat gaf hoop op een vijfsetter maar dan moest eerst de vierde ook gewonnen worden. Er werd wederom hard gewerkt door D2 om dit te bewerkstelligen maar ook SVU deed er een tandje bij. Er werden mooie combinaties gemaakt maar Sovoco wist minder te scoren dan SVU. We moesten het laatste punt daardoor ook afstaan (18-25) aan de club uit Amstelveen. Met het harde werken hadden we meer punten verdiend dan waar we uiteindelijk mee wegliepen. Een goede leerschool voor het komende seizoen, overtuiging en synergie is key!

Aankomende woensdag worden we al weer uitgedaagd om deze les in de praktijk te brengen. Dan staan we op deze doordeweekse avond tegenover Spaarnestad D4 in het prachtige Haarlem. Bring it on!

gh @ VoV, verslag via webmaster Sovoco. Foto Rudy van ’t Rood.