Apollo D1 uitgeschakeld in bekertoernooi

VoV, 23-10-2017. 11:17 uur.  Afgelopen zaterdag speelde Ecare Apollo 8 Dames 1 in Maria Parochie de 2e ronde van de Nationale Beker. Met een 3-1 winst tegen Krekkers en een 2-3 verlies tegen Veracles is Ecare Apollo 8 uitgeschakeld in de strijd om de Nationale Beker.

Om 13.00 uur klonk het startsignaal van de scheidsrechter. Krekkers nam het thuis tegen ons op. In set 1 walsten we als een trein over Krekkers heen. Met vooral veel serveseries wonnen we de eerste set vrij gemakkelijk met 25-13. De volgende set verliep helaas heel anders. De thuisploeg ging beter spelen, serveerde sterk en bij ons lag de pass niet goed. We verloren de set met 27-25. In de 3e en 4e hebben we ons eigen niveau niet gehaald. Desondanks was dat genoeg om de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 3-1.

Even wat eten en door…Om 15.00 uur speelden we de tweede wedstrijd tegen Veracles, een van onze tegenstanders in de competitie. Ons niveau was duidelijk beter dan in de eerste wedstrijd en het werd een spannende, gelijkopgaande wedstrijd. Veracles had een hoog blok en sterke een aanval. Vooral hun nummer 10 wist veel over onze blokkering te slaan en daardoor veel punten te maken. Maar onze kansen werden ook goed benut. Na 2-2 in sets konden we het helaas in de 5e set niet meer afmaken,  omdat we de ballen niet scoorden.

Na deze wedstrijd wist Veracles ook van Krekkers te winnen. Dit betekende dat we helaas zijn uitgeschakeld voor de nationale beker.

gh @ VoV, verslag van Rianne Nijhof, foto’s Rudy van ’t Rood.