Thor blijft ondanks verlies hecht team

VoV 23-10-2017, 18:48 uur. Afgelopen zaterdag heeft Thor wederom genoegen moeten nemen met één punt. Dit keer mochten zij strijden tegen de dames van VC Olympia.

In de eerste set gingen de teams tot 19-19 gelijk op. Er werd hard gewerkt waar mooie rally’s uit voortkwamen. Echter was Olympia de ploeg die boven de 19 de beste keuzes maakte, waardoor het Thor niet lukte om ook boven de 20 bij te blijven. Deze set werd dan ook verloren met 19-25.

In de tweede set wisten de meiden van Thor de knop weer om te zetten en maakte een flitsende start. Na een mooie voorsprong van 9-3, kreeg Thor echter moeite in de pass waardoor de voorsprong ingeleverd moest worden. Er volgde fout op fout en ondanks twee wissels aan de kant van Thor die voor een goede service druk zorgde, lukt het ze niet om de tweede set naar zich toe te trekken.

In de derde set werd duidelijk dat de meiden van Olympia de goede lijn wilde doorzetten. Door weinig creativiteit in de aanval van Thor ontstond er een achterstand die moeilijk weg te werken was. Ondanks deze achterstand bleef Thor een team en speelde punt voor punt samen. Dit werd beloond met een tussenstand van 24-24. Door twee cruciale beslissingen van de scheidsrechters in het nadeel van Thor, werd deze set toch verloren met 24-26.

In set vier lieten de dames wederom dezelfde vechtlust zien als in de eerste sets. Een mooie kwaliteit wat langzaam een kenmerk van dit team begint te worden. Wanneer in het begin de punten nog gelijk op gingen, was het dit keer Thor die boven de 20 de baas was en de laatste set terecht naar zich toe trok.

Ondanks het verlies hebben de dames er alle vertrouwen in dat er een positieve ontwikkeling te zien is. Volgende week een vrij weekend, maar 4 november zullen zij in eigen hal er alles aan doen om wederom punten te pakken. Tot dan!

gh @ VoV, verslag Thor volleybal, foto idem.