Aanvallend sterk Sovoco D2 bekert verder

VoV, 23-10-2017. 19:38 uur. Sovoco D2 heeft zich donderdagavond op glorieuze wijze geplaatst voor de tweede ronde in het bekertoernooi. De volleybalsters wonnen met 3-1 van Amsterdam Dames 2, de nummer één uit de promotieklasse A poule. In de tweede set liet Sovoco niets heel van de ploeg uit Amsterdam en in de overige sets waren Danielle, Kione en Dorith op belangrijke momenten superieur.

Coach Ivo van Beek begon met Anne en Eline op het midden en zij werden omringd door Kione, Dorith (passer/loper), Sharon (diagonaal), Danielle (libero) en aanvoerster Antonietta (spelverdeelster).

De wedstrijd begon geweldig voor de dames uit Soest. Met een sterke service van Antonietta en twee harde klappen van Dorith werd op 6-1 een snelle time-out aangevraagd door de gasten. Zij speelde een matige eerste helft, maar voerden de druk op. Op 15-15 is het betere spel voor Amsterdam en is het Sovoco dat wegzakt. De aanvallen uit het achterveld werden niet goed verdedigd en aanvallend maakte de thuisploeg een paar missers (20-23). In de slotfase kan Sovoco iets terug doen (22-23), maar de tipbal op positie 1 zette het setpunt op het telbord voor de Amsterdam DS2. Daarna volgde een foutservice (23-24). Maar met een rake aanval over het midden werd de eerste set door Amsterdam binnengeslagen.

In tweede set speelde Soest superieur, het team swingde en was uit op een revanche. Het verlies van de eerste set moest recht gezet worden. Aanvalster Dorith liet haar ware klasse zien. Antonietta speelde met lef en tempo naar de buitenkant, tipte zelf ook een paar ballen binnen en bracht Anne en Eline vaak in de gelegenheid om te scoren. Sovoco zette een set neer met maar twee fouten. “Prachtige cijfers! 13 Aanvallende killers en goed verdedigend werk. Het laat zien waar we op dit moment staan”, laat van Beek weten. Het was Kione die 25-13 scoorde en zo 1-1 op het scorebord zette.

Ook in set drie bleef Sovoco het spel domineren, al is het Amsterdam dat wel beter begon te spelen. De punten werden niet zo vaak meer direct gescoord en hierdoor ontstonden lange rally’s. Van 10-8, naar 15-15 en van 16-17 naar 19-20. Tot aan The Big Points was het een spannende wedstrijd. De kracht van Amsterdam? Heel veel verdedigen. De kracht van Sovoco? Heel veel aanvallen! En door deze aanvallen dwong Sovoco Amsterdam vaak tot het maken van een fout. Na 20-20 liep Soest eenvoudig weg. Door een geconcentreerd spel, een goede service en twee slimme ballen van Anne ging de set gewoon naar Soest.

In de vierde set drie sloot Sovoco de avond af met een ware volleybalshow. Sharon serveerde eenvoudig van 8-6 naar 13-6. Camilla, in het veld gekomen voor Eline, imponeerde met enkele prachtige kill- blocks en Dorith en Kione sloegen punt na punt binnen. Op 19-13 gebeurt er iets vreemds. Amsterdam greep haar laatste strohalm, een geweldige koorzang van de wisselspeelsters. Het moedigde hun teamgenoten aan om als tijgers te verdedigen en lieten geen bal meer op de grond vallen.

Van de wervelende volleybalshow van Sovoco was even niets meer over. Een mooi theaterstuk van de gasten kwam daarvoor in de plaats. Op 19-17 kwam Chenise in het veld voor Dorith en bracht weer wat rust. Tot 23-21 bleef het verschil twee punten en was het spannend. Door een goede service van Talinka die het matchpoint op de bord zette en een geslagen bal van Kione kwam het laatste punt binnen. 25-21.

Zo is Sovoco DS2 met een terechte 3-1 overwinning door in de Beker. De volgende tegenstander is OKV DS1 uit Harmelen. Zaterdag 28 oktober spelen de meiden thuis tegen Gemini DS1 om 13:30. Komt dat zien?

gh @ VoV, verslag via Walter Boerenkamp, webmaster Sovoco. Foto Jan van den Noort.