Donitas wint beladen derby van Veracles

VoV, 23-01-2019. 10:00 uur. Voordat we terugblikken op de wedstrijd tegen Veracles Dames 1 willen we graag stil staan bij het feit dat we deze week afscheid hebben moeten nemen van onze libero Anoek Haan. Door veranderingen in de privé sfeer was het voor Anoek niet meer mogelijk om te voldoen aan alle eisen die binnen de topdivisie van je gevraagd worden en in overleg met het team en de staf is uiteindelijk de beslissing genomen om afscheid van elkaar te nemen.

Na deze bewogen week stond er ‘gewoon’ weer een wedstrijd op het programma. En niet zomaar één, de stadsderby tegen Veracles. Een wedstrijd die altijd beladen is, ongeacht de stand op de ranglijst. De knop moest dus snel om en tijd om aan de situatie te wennen, was er bijna niet. Onze passer loper Ellen is inmiddels opgeworpen als interim – libero en gelukkig konden we beschikken over Lieke, die in de middag al speelde met Donitas Dames 2 tegen Veracles Dames 2. Zij gaven ons al het goede voorbeeld door met 3-1 te winnen van de ‘vieze groenen’ en in de derde set zelfs terug te komen van een 18-8 achterstand.

Met 11 speelsters en Erwin aan de zijlijn als coach begonnen we aan de wedstrijd tegen Veracles. We wisten dat het een lastige pot zou kunnen worden, dus we begonnen scherp aan de wedstrijd. Dit wierp zijn vruchten af, want we wonnen de set met 25-12. Je zou denken dat de rest van de wedstrijd een makkie zou worden, niks was minder waar. De tweede set leek het allemaal net niet te lukken en kwamen we iets meer onder druk te staan. Hierdoor verloren we de set met 21-25 en was de stand gelijk.

De derde set moesten we dus vol aan de bak om geen puntverlies te lijden tegen een team dat toch een stuk lager op de ranglijst staat. Lang bleef Veracles een paar puntjes voorstaan en leek het een tijd lang mis te gaan. Tot wij bij 16-16 de stand gelijk trokken en weer meededen in de set. Daarna werd het spannend, maar wonnen we de set gelukkig toch met een eindstand van 26-24.

Met een 2-1 stand in sets roken we de overwinning al bijna, toch kwamen we begin deze set achter te staan en bleef Veracles gevaarlijk dichtbij. Vanaf 17-17 namen we afstand en groeide het vertrouwen in de winst. Dat lukte en we wonnen de set met 25-21 en de wedstrijd met 3-1.

Uiteraard zijn we blij met de drie punten en kijken we uit naar de wedstrijd van volgend weekend. De dames van WSV uit Warnsveld komen op bezoek, zij staan op dit moment elfde op de ranglijst, maar bij de uitwedstrijd hebben we een moeizame overwinning geboekt. We kunnen de hulp van ons thuispubliek dus goed gebruiken en hopen al onze fans weer om 19:30 welkom te heten in de Struikhal. Tot zaterdag!

gh @ VoV, verslag van OBEG Donitas Dames 1. Foto Jan van den Noort.