Kalinko D1 naar halve finale beker

VoV, 18-02-2018. 6:36 uur. Op 15 februari vond de kwartfinale van de bekerwedstrijd tussen Kalinko dames 1 en vv Haaglanden dames 1 (2) plaats, oftewel een Haagsche derby. Ondanks studie-, werk- en andere verplichtingen kon iedereen om 19:00 uur omgekleed zijn om te beginnen. Spelverdeler Manijn Woltmeijer is inmiddels uit het gips maar nog niet inzetbaar, daardoor viel Claire Rooth uit dames 2 in.

Na een vrij gunstige loting (eerste ronde uitgeloot, tweede ronde tegen onderkant promotieklasse, derde ronde geen tegenstander), speelden we tegen een team dat 1e staat in de promotieklasse, de plek waar wij vorig jaar aan het eind van het seizoen stonden. Vorig jaar hadden we al twee keer van dit team gewonnen, en we wisten van de tevoren dat er duidelijke niveau verschillen zouden zijn. In de kleedkamer de waarschuwing om vv Haaglanden niet te onderschatten. Het team bestaat uit jonge speelsters met twee routiniers, die bekend staan gaatjes in de verdediging op te zoeken.

De eerste set werd begonnen met Lisan Cosman, Angie Tolentino , Iris Verheul, Michelle van Wijk, Quincy Pronk, Amy Christoffels en Marjolein Pronk . Al gauw werd een voorsprong opgebouwd, maar toch miste het gebruikelijke Kalinko vuur. Er werden namelijk ook fouten gemaakt die normaal niet gemaakt worden. De tegenstander maakte daarentegen nog meer fouten, waardoor de set uiteindelijk vrij makkelijk met 25-16 werd gewonnen.

De begin van de tweede set kan vergeleken worden met de eerste set, er waren nu wel meer mooiere punten te zien waaronder blokkerende punten van Michelle van Wijk en aanvallen van Angie Tolentino  over de buitenkant. Aan het einde van de set werd onze pass iets minder waardoor spelverdeler  Lisan Cosman weinig keuzes om haar aanvallers aan te spelen. Aan het einde van de set een dubbele wissel: Kirsten Moll en Claire Rooth in het veld, ook werd Cristal Gregorius erin gewisseld op het midden en zij maakte direct een paar mooie punten. De set eindigde in 25-21.

In de derde set vers bloed: Kirsten Moll,Mieke Schrijvers en Kirsten van Deursen betraden het strijdperk. Deze hele set had Kalinko de overhand, vanaf alle posities werden mooie punten gemaakt, en de service druk was hoog. Ook deze set eindigde met duidelijke cijfers 25-13.

Met deze 3-0 overwinning hebben wij de halve finale bereikt die gespeeld zal worden uit tegen Kratos in maart, die wij overigens in de reguliere competitie ook nog twee maal zullen treffen . Net als vorig jaar zullen wij er weer alles aan doen de finale te halen.

Afgelopen zaterdag heeft trainer/coach Peter van Vliet aangegeven na dit seizoen te stoppen bij Kalinko. Peter werd na meerdere successen naar Kalinko gehaald om het eerste dames team in drie jaar van de promotieklasse naar de tweede divisie te brengen. Kalinko ligt nog steeds in koers om dit doel te bereiken, en zal hier de rest van het seizoen hard aan werken!

gh @ VoV, verslag door Amy Cristoffels, Kalinko dames 1.