Makkelijke winst voor dames Bodyscan

Foto Roelof Smeets

“We hadden enkele zware wedstrijden achter de rug en moesten nu thuis spelen tegen Ormi, de nummer tien van de competitie. Ormi zal alle zeilen bij moeten zetten om nog boven de degradatiestreep uit te komen wat vaak resulteert in werk en vechtvolleybal. Voor ons ligt onbewust het gevaar van onderschatting en moeite hebben met opladen op de loer. De verwachting vooraf was een moeilijk middagje. Maar niets bleek minder waar.

We starten in de opstelling met Ashley Smeets op de spelverdeling, Babs Oude Hampsink op de diagonaal, Nadine Molkenboer en Janneke de Jong aan de buitenkant, Sanne de Kinkelder en Lisa Slomp op midden en Karen Jongman als libero.

We begonnen scherp en speelden met veel serverende en aanvallende druk. In korte tijd werd een 25-11 op het scorebord gezet. In de tweede set was de vaart er een beetje uit en wilden we een beetje te mooi gaan spelen. We hadden moeite met de concentratie en maakten de nodige foutjes. Het was wel voldoende om de set met 25-21 te winnen maar dat kwam mede omdat Ormi niet de kwaliteiten heeft en veel fouten maakte.

Gedurende de derde set kwam het niveau van de eerste set weer terug en werd de set afgesloten met 25-15 winst. In de vierde set maakten beide middens plaats voor Joys van Duuren en Tessa Fij. Ashley Smeets begon met een serveserie die leidde tot een 8-0 voorsprong. Daarna werd ze ook meteen bedankt voor bewezen diensten en kwam Loes Boone op de spelverdeelsterplek in het veld. Zij was de voorafgaande week ziek geweest maar kon het laatste deel van de wedstrijd nog mooi meepakken. Deze set werd met 25-16 gewonnen en de 4-0 winst was binnen 1 uur en 20 minuten een feit.

We hebben gedaan wat we verplicht waren aan de stand. Mooi vijf punten in huis gehouden en beide concurrenten voor de tweede plaats verder op achterstand gezet. Misschien weten we dit soort wedstrijden ook wel te winnen omdat we minder druk hebben. Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen, daarvoor ben je sportman of sportvrouw, maar we presteren al boven verwachting.

Voor ons is het een bonus als we op de tweede plaats zouden eindigen en als die kans er is gaan we hem zeker proberen te pakken. Er is de laatste zeven wedstrijden nog van alles mogelijk. We kijken van wedstrijd naar wedstrijd en zien wel waar het schip strand. Eerst de komende weken genieten van deze tweede plek en dan 3 maart aanstaande uit spelen bij DeVoKo in Denekamp.”

(Wedstrijdverslag Michel Schoppmann, trainer coach Bodyscan Twente dames 1)