NVC laat een set liggen vs Haaglanden

VoV, 22-10-2018. 12:54 uur. Ook deze wedstrijd kon NVC niet beschikken over een vijftal spelers vanwege vakantie of niet door blessures. Trainer/coach Floris had niet de beschikking over Rolf, Sietse, Menzo, Sander en Roel. Gelukkig was Ronald uit Heren 2 wederom bereid om in te vallen. Namens heren 1, bedankt Ronald.

Rik (SV), Laurens (Dia), Vincent en Luc (PL), Evan en Valentijn (MI) en libero Saisun waren net als vorige week de uitverkorenen. De eerste punten van de wedstrijd gingen naar de thuisploeg, NVC nam direct een ruime voorsprong. Via 5-2 liep NVC eenvoudig uit naar 14-5. Uiteindelijk werd de set met 25-14 in het voordeel van NVC beslist.

Na de duidelijke setwinst zou je verwachten dat NVC ook set 2 geen ruimte zou geven aan Haaglanden om aansprak te maken op de setwinst. Niets was minder waar, NVC stond erbij en keek er naar. De jonge ploeg dacht op ervaring, die ze gezien de gemiddelde leeftijd nog niet hebben, de wedstrijd uit te volleyballen. Haaglanden wist de set in evenwicht te houden tot 17-17. NVC speelde zonder overtuiging en met weinig passie, tot ergernis van coach Floris. Het lukte Haaglanden om een voorsprong te pakken en via 19-21, pakte zij de set met 20-25.

De frustratie was duidelijk zichtbaar, hoe kon dit nu gebeuren? NVC moest laten zien dat de ploeg inmiddels ook de nodige veerkracht bezit. De mannen van NVC stak de koppen bij elkaar en namen direct een ruime voorsprong, via 8-2 en 12-6 sloeg NVC toe. De uiteindelijke setstand van 25-17 gaf het niveauverschil tussen beide ploegen duidelijk weer.

Op naar set vier. Tot 5-5 kon Haaglanden en tempo goed bijhouden. NVC had nog wat over en kon uitlopen naar 13-8. Haaglanden zette alle zeilen bij en kon nog even aanklampen tot 16-14. Een gedegen serviceserie zette 22-14 op het bord. Uiteindelijk werd set 4 gemakkelijk gewonnen door de Nieuwegeinse equipe.

“Na het verliezen van set 2 heb ik een knap herstel gezien van NVC in een wedstrijd zonder hoogstaand volleybal. Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. Het geeft ons de mogelijkheid om wat puntjes op de i te gaan zetten”, reageerde trainer/coach Floris. “De komende week zal de selectie weer wat completer zijn op de trainingen en gaan wij werken naar de lastige uitwedstrijd in Amsterdam tegen US H1”.

NVC H1 speelt 10 november weer thuis in de vertrouwde sporthal Merwestein. Om 15.00 uur is dan Servia uit Vianen, van oud-NVC’ers Rik Meuleman, Lars van Oostrum en trainer/coach Mark Meuleman, de tegenstander.

gH @ VoV, verslag van Erik van der Weide, NVC Heren 1. Foto website NVC.