VCN dames 1 puntloos terug uit Utrecht

VoV, 22-10-2018. 12:57 uur.  Afgelopen zaterdag 20 oktober mochten de dames van Laudame Financials VCN dames 1 afreizen naar Utrecht om daar hun competitie te vervolgen. Na de 3-0 overwinning van vorige week en een goede trainingsweek hadden we er zin in om de strijd aan te gaan met de dames van VV Utrecht. Helaas werd het niet de wedstrijd zoals wij hem in gedachten hadden.

Het eerste fluitsignaal klonk om 18.00 en voor we het wisten keken we tegen vijf punten achterstand en was de eerste time-out een feit. De service zette onze passlijn goed onder druk met gevolg dat het voor de aanvalsters lastig was om het de verdediging van VV Utrecht echt moeilijk te maken. Een dubbele wissel mocht niet baten en met een overduidelijke 25-16 ging de eerste set naar VV Utrecht.

Oké, niet ons niveau gehaald, we kunnen en moeten veel beter. De tweede set kenmerkt zich door veel lange rally’s. Aan vechtlust ontbreekt het niet, maar uiteindelijk gaan veel van deze punten toch naar VV Utrecht. Onder leiding van Maureen Weernekers, die met ballen vanuit de meest rare hoeken punten voor Laudame Financials VCN dames 1 binnen slaat, gaat de set via 7-7, 14-14 en 20-20 toch lang gelijk op. Dan breekt het feit dat Laudame Financials VCN dames 1 deze week niets ‘extra’s’ kan brengen ons op en is via 25-21 de 2-0 achterstand een feit.

Ongeveer eenzelfde beeld is te zien in de derde set. Met een aantal wissels wordt geprobeerd het tij te keren. Goed aan de afspraken houden, werken voor elke bal, elk punt vieren en vechtlust tonen; we geven alles maar dit is niet de wedstrijd waarin het omgedraaid kan worden. Hoewel we ook deze set tot tegen de 20 punten bij blijven, voelt het allemaal moeizaam aan. De uiteindelijke 25-22 en 3-0 zege voor VV Utrecht is voor deze zaterdag dan ook een terechte uitslag.

We zullen onszelf moeten herpakken, we weten dat we niet ons eigen niveau hebben gehaald en dat we veel beter kunnen. Na een korte nabespreking zal de blik vanaf maandag op VoCASA en Voltena gaan. Dat zijn volgende week onze tegenstanders in de 2eronde van het bekertoernooi. We spelen op 14:00 en 18:00 in onze eigen sporthal Oostgaarde te Capelle a/d IJssel! Tot daar!

gh @ VoV. Verslag van / via Maureen Weernekers, VCN Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.