Vizier op volleybal

 

Set-Up’65 D2 gunt Tjoba geen puntje

VoV, 22-10-2018. 13:25 uur. De derde thuiswedstrijd. Om 15.00 uur klonk het fluitsignaal en konden we van start. De tegenstander begon aan serve. Het eerste punt was een bal in het net geslagen door ons. JA, we zijn wakker en gaan er tegenaan. Toch moesten we de eerste set nog wel een beetje inkomen. We maakten zelf best veel fouten met de serve en ook aan het net lagen de setjes niet perfect, waardoor we veel ballen moesten oplossen en niet konden knallen zoals we gewend zijn. Ondanks deze imperfectie en mede door veel foutjes van de tegenstander wisten we deze set te winnen met 25-17.

De tweede set was nog steeds een beetje rommelig. Gelukkig bleef de tegenstander fouten maken en kwamen wij toch wel iets beter in ons eigen spel. De set-ups kwamen beter aan en we wisten ze zelf af te maken. Twee kill – blocks van Danae schrikte de tegenstander mooi af. En door ook nog een aantal lastige piel balletjes waar de tegenstander geen raad mee wist, hadden we deze set snel in the pocket. 25-15.

De derde set begon weer niet zoals we eigenlijk hadden moeten beginnen. Onze serve is de hele set niet geweest zoals die had moeten zijn en de scherpte was iets minder. We lieten de tegenstander terugkomen en maakten zelf ook veel fouten. Gelukkig begon de tegenstander ook meer fouten te maken en het leek wel of ze zenuwachtiger werden naarmate de set vorderde. Het was voor ons nog wel even spannend, maar we hebben deze set wel weten te winnen met 25-20.

De laatste set. Nu werd het toch tijd dat we een feestje gingen bouwen in het veld. Toch gebeurde dit niet echt en bleven we redelijk ‘tam’. Met Diede aan serve, die nog even een stuk of 4 aces maakte, liepen we nog wel wat punten uit. De tegenstander had het nog niet opgegeven, maar kreeg het niet voor elkaar om veel punten te scoren. Door het goede spel van onze spelverdelers hadden we veel mooie aanvalsballen en hebben we deze set afgesloten met een 25-18 winst.  5 punten!!

Volgende week spelen we geen wedstrijd i.v.m. de herfstvakantie.  Zaterdag 3 november spelen we uit tegen VCV Varsseveld.

gh @ VoV, verslag door Marlies Eertman, Springendal Set-Up Dames 2. Foto Jan van den Noort.