Vizier op volleybal

 

Hake Tjoba niet wakker genoeg vs Set-Up II

VoV, 22-10-2018. 13:31 uur. Het is natuurlijk een makkelijke grap om te maken met een winkel in slaapcomfort als hoofdsponsor, dat het team van Hake Tjoba niet wakker genoeg was in de wedstrijd tegen Set Up II Ootmarsum, maar dat het team uit Klazienaveen niet haar niveau haalde was duidelijk. Een offday was het niet, maar wat het wel was is ook nog niet helemaal duidelijk.

Het Klazienaveense Hake Tjoba zit zoals bekend in een groei- en leerfase en zoals dat nou eenmaal gaat met groeien en leren gaat dat met vallen en opstaan. Vanuit dat oogpunt is de 4-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Set Up niet onlogisch of verontrustend.

“Het belangrijkste is dat we de lessen uit dit soort wedstrijden zullen leren en het zullen gebruiken om door te groeien, maar dat besef en de wil moet er wel zijn.” Zo vertelt trainer/coach Tjarko Muis met een merkbare lichte zorg in zijn opmerking. “We zijn veel jeugd aan het inpassen en hebben een aantal speelsters van en (veel) lager niveau toegevoegd aan het begin van het seizoen. Dat maakt het leerproces met name op mentaal gebied erg groot. Volleybal op eerste divisieniveau vraagt nou eenmaal een andere mentaliteit en beleving dan in de eerste klasse of in de jeugd. Dat is waar we hard aan moeten werken.”

Met de setstanden 17, 15, 20 en 18 was Set Up afgelopen zaterdag duidelijk de bovenliggende partij en bleven de punten terecht in Ootmarsum.

Hake Tjoba zal het komende vrije weekend en de daaromheen liggende trainingen gaan gebruiken om de lessen uit de eerste 5 wedstrijden in zich op te nemen en rustig doorbouwen aan het eigen spel.

Op zaterdag 3 november komt Weghorst Makelaardij WVC Volley op bezoek in Klazienaveen. Het team uit Wierden staat, met één wedstrijd minder gespeeld, twee plaatsen boven Hake Tjoba en het zou mooi zijn als de dames uit Klazienaveen zichzelf met wat punten voor de ranglijst kunnen belonen voor het harde werk dat ze verrichten.

Voor de agenda: zaterdag 3 november om 18:00 sporthal de Zon in Klazienaveen.

gh @ VoV, verslag Hake Tjoba dames 1. Foto idem.