Peelpush H1 op 1-0 bij titelstrijd Limburg

VoV, 19-11-2018. 13:53 uur. De dag was aangebroken, de derby stond voor de deur! De mannen van Peelpush hadden de hele week uitgekeken naar de wedstrijd die afgelopen zaterdag op de planning stond. De strijd om het Limburgs kampioenschap. Peelpush vs. Voerendaal!

Toen het eerste fluitsignaal klonk liet Peelpush meteen blijken dat ze er zin in hadden. Er werd direct een flinke voorsprong uitgebouwd waarbij het leek alsof Voerendaal nog niet echt door had dat we al begonnen waren. Slordige fouten die we niet gewend zijn van de Zuidelijke mannen en een hoge druk van onze zijde zorgden voor deze voorsprong. Hierdoor kon Peelpush het in de eerste set al vrij snel afmaken met een dikke 25-13!

Lichtelijk verbaasd maar vooral erg gretig wisselden de Meijelnaren van kant. Ook de tweede set moest en zou ten prooi vallen aan Peelpush! Toch dacht Voerendaal er anders over. Ze begonnen beter te serveren, en Peelpush ging dat minder goed doen. Hierdoor kwam Voerendaal beter in hun spel, maar het bleef gelijk op gaan doordat de foutenlast nog steeds te hoog was bij onze Zuidelijke kameraden. Hierdoor werd het spannend tot op het laatst, maar trok Voerendaal toch aan het langste eind. 24-26.

Natuurlijk wilden we dit herstellen, en we vlogen er in set 3 weer vol gas in. Dit zorgde voor een zelfde beeld als in set 1, want Peelpush had Voerendaal onder grote druk. Een van de uitblinkers (hoewel Peelpush als collectief erg sterk was) was Joshua Koch, die keer op keer boven het Voerendaalse blok steeg. Mede door kanonskogels van hem, maar ook een sterke verdediging en een degelijk spelletje aan het net werd set 3 binnen geharkt (<– Fons, opletten) met 25-13!

2-1 voor, beetje spannend maar vooral erg lekker! Peelpush bleef gas geven maar Voerendaal had het gaspedaal ook weer gevonden. Het ging in deze set constant op en neer. Peelpush kwam zelfs op achterstand met 22-23, maar we kwamen langszij. Thijs scoorde na een lange rally en een hoop verdedigend werk de een na laatste bal, dwars door het Voerendaalse blok heen. En daar was Eddy dan uiteindelijk, om de laatste bal lief en lafjes over het blok te wippen. 25-23 en een geweldige overwinning op onze Zuidelijke vrienden! Wat een heerlijke pot!

Komende zaterdag staat een zware wedstrijd op het programma. Wij mogen dan namelijk aantreden tegen Taurus H2. Een team dat hun water waarschijnlijk niet uit flessen maar uit de nationale beker van vorig jaar drinkt tijdens de time-outs. We gaan het zien en we gaan ons best doen. Tot dan! ‘Één voor allen, allen voor één!’

gh @ VoV, verslag van / foto WSI via Rikus Leenders, Peelpush Heren 1.