Twente ’05 blijft thuis ongeslagen

foto Roelof Smeets

“Twente ’05 begon de thuiswedstrijd tegen middenmoter Bas Autowas met Loes Boone  op de spelverdeling. Ze had het een keer verdiend om in de basis te beginnen. De laatste weken goed getraind en vorige week een mooie laatste set neergezet. Met verder Janneke den Butter en Janneke de Jong aan de buitenkant, Joys van Duuren en Sanne de Kinkelder op midden, Nadine Molkenboer op de diagonaal en Karen Jongman op de libero positie begonnen ze aan de wedstrijd.” Noemt trainer coach Michel Schoppmann ons de stating seven van zijn team op.

“Het begin ging gelijk op maar het tweede deel van de eerste set dwongen we de tegenstander tot het maken van fouten en trokken wij duidelijk de set naar ons toe (25-18). De tweede set ging weer gelijk op maar deze keer kwamen we moeilijker los van de tegenstander. Hun belangrijkste wapen was de middenaanval, daar hadden we blokkerend en verdedigend veel moeite mee. Aan het einde van de set stonden we wel twee punten voor (24-22)  maar doordat de scheidsrechter in onze ogen een onjuiste beslissing nam raakten we even de weg kwijt.

De overigens verder goed fluitende scheidsrechters beoordeelden een draagbal anders dan wij hadden gewild. Bas Autowas won vervolgens de rally en de daaropvolgende twee punten (24-26) door onze fouten. Een leermoment is,  dat we het hoofd ook dan koel moeten houden. We moeten ons dan gaan concentreren op ballen die daarna komen.

De derde en vierde set ging weer als vanouds; een dipje of setverlies en het gas gaat er weer op. Met twee keer 25-19 wonnen we de wedstrijd met 3-1 en blijven thuis dus ongeslagen.

In de loop van de vierde set kwam Babs oude Hampsink in het veld op de diagonaal. Haar grote wapen is de krachtige, vaak direct scorende aanval. Het spel speelde zich aanvallend vooral af aan onze buitenkant, wat veel kracht koste voor beide buitenspeelsters. Babs gaf zo wat verlichting en scoorde ook de nodige ballen. De sterke middens van Bas Autowas bezorgden onze middens een moeizame middag.

We hebben komend weekend vrij en gaan deze week in ieder geval wat extra aandacht geven aan de middenpositie. Er kunnen altijd onderdelen beter in de wedstrijd maar als je het totaalbeeld bekijkt kan je weer niet anders dan tevreden zijn. We spelen attractief volleybal, aanvallend en we winnen ook nog.

We kunnen vier punten bijschrijven aan het totaal en we blijven daarmee mooi in de top drie staan. Na de wedstrijd zijn we uit eten geweest met het team en  heeft een groot deel van de ploeg de nachtelijke uurtjes in de Enschedese  binnenstad doorgebracht. De teamsfeer is goed. Dat is natuurlijk ook makkelijk als je het beter doet dan iedereen verwacht.”