Twente ’05 kan Dash niet de baas

foto Roelof Smeets

De voorspelling dat het een spannende en gelijkopgaande strijd zou worden is niet helemaal uitgekomen. Dash was zaterdag een maatje te groot voor ons en ze hebben terecht met 3-1 gewonnen. Vanaf het begin zetten zij de druk er bij ons al op. Vooral de verdediging en de middenaanval speelden erg sterk. Onze pass was goed en Ashley Smeets kreeg de bal ook wel bij de aanvalsters, maar door het hoge niveau van verdedigen bij Dash kregen we de bal moeilijk op de grond. Verder was de afstemming van de spelverdeelster met de midden goed en afwisselend, en waren onze middens telkens een fractie te laat. De eerste drie sets waren voor Dash (25-18, 25-19, 25-20).

De hele wedstrijd bleven we wel knap gaan en gaven de moed niet op. In de loop van de wedstrijd werd er meerdere keren gewisseld en toen de vierde set  begon had iedereen al eens in het veld gestaan. Met Loes Boone op de  spelverdeling kregen we in de 4de set toch loon naar werken en konden we via 25-27 een punt bijschrijven aan ons totaal.

We speelden zeker niet slecht en lieten in de pass en verdediging mooie dingen zien. Janneke den Butter hield als vanouds veel ballen van de grond en Karen Jongman en Janneke de Jong haalden een ruime voldoende in de pass. Wat mij betreft de sterkste tegenstander die we tot nu toe zijn tegengekomen. Ze zullen wel niet elke wedstrijd zo goed spelen want dan stonden ze wel aan kop. Maar met de vele technische mogelijkheden en potentie is dit team voor mij toch een grote kampioenskandidaat.

We hebben een punt gewonnen en zo voelden de meesten dat ook na de wedstrijd. Deze week maar goed en fel trainen zodat we zaterdag weer goed voor de dag kunnen komen. Thuis zijn we nog ongeslagen en dat willen we graag zo houden.

(Wedstrijdverslag Michel Schoppmann, trainer coach Twente ’05)