Veracles Dames 1 ruim langs Taurus

VoV, 17-10-2017. 5:11 uur.  Eindelijk was het dan zover, de eerste thuiswedstrijd van IBM Client Innovation Center Benelux Veracles DS 1. Net als afgelopen jaren werd er reikhalzend uitgekeken naar de thuiswedstrijden waar sfeer op de tribune en passie in het veld centraal staan. Beide factoren waren absoluut aanwezig. Waar de dames van Veracles de tegenstander uit Houten geen moment in de wedstrijd lieten komen, zo liet het fanatieke publiek zich weer van hun fanatiekste kant zien. Tel deze twee factoren bij elkaar op en je krijgt een geweldig avondje Veracles op de Aclo.

De eerste set begon na enige uitloop voortvarend voor de studenten uit Groningen. Met veel servedruk werd Taurus in een hoek gedreven, zonder mogelijkheid om daar weer uit te komen. Na enkele lichte dipjes werd de eerste set overtuigend met 25-19 gewonnen.

Al snel in de tweede set pakt Taurus een kleine voorsprong. Met een time out en de Veracles aanhang in de rug weten de meiden het heft weer in handen te nemen en langzaam lopen we in én uit op Taurus. Ook deze tweede set gaat met dezelfde cijfers naar Veracles, 25-19.

De derde set kan direct beslissend zijn, dus weten de meiden precies wat er van ze verwacht wordt. Terwijl op de tribune de feeststemming toeneemt, gaat Taurus langzaam beter spelen. Aan Veracles de taak om te laten weten aan de bezoekers dat er niks te halen valt in Groningen en met 25-21 gaat ook de derde set naar de thuisploeg.

De volgende thuiswedstrijd staat nu al in ieders agenda met groene stift genoteerd, 4 november. Tot dan!

gh @ VoV, verslag door Leon Koehorst, assistent-trainer Veracles D1. Foto door Roelof Lutgers, Studio RL