Volle winst voor Set Up H1 (IJ)

VoV, 19-02-2018. 6:13 uur. Na de prachtige overwinning op CSV vorige week mochten de mannen van Set Up het opnemen tegen het tweede herenteam van Donitas. De Groningers staan strak onderaan in de competitie en het was daarom zaak om vandaag geen punt te laten liggen.

De eerste set werd afwachtend gestart. De foutenlast van de thuisploeg lag te hoog, wat erin resulteerde dat de twee ploegen tot diep in de set gelijk opgingen. Aan het eind van de set wisten de IJsselmuidenaren grip op de set te krijgen en trokken ze deze naar zich toe met 25-23.

De moeizame eerste set, zette Set Up op scherp en het werd duidelijk dat men de zeilen even moesten bijzetten. Dat deed men dan ook. Er werd scherp begonnen aan de tweede set en de foutenlast was aanzienlijk minder. Door veel servicedruk uit te oefenen op de tegenstander konden de rally’s makkelijk uit gespeeld worden. Deze set werd gewonnen met 25-13.

In de derde set probeerden de Groningers tegengas te geven maar dit had geen succes. Binnen deze set kon Set Up een aanzienlijke voorsprong opbouwen. En werd ook deze set met enig gemak gewonnen. 25-18

In de vierde set was het geloof bij de heren van Donitas verdwenen. Dankzij goed spel en de lage foutenlast was deze set een replica van de derde set. Ook de laatste set werd gewonnen nu met 25-15.

Met deze 4-0 overwinning van Set Up stijgen zij van de 11e naar de 9e plek op de ranglijst. Wanneer deze positie behouden wordt zijn zij veilig van degradatie en kunnen zij in de tweede divisie blijven spelen.

Op 10 maart zullen de IJsselmuidenaren het thuis opnemen tegen Rivo Rijssen.

gh @ VoV, verslag en foto via webmaster Set-Up IJsselmuiden.