Volley Tilburg D1 komt net iets tekort

VoV, 16-10-2017. 15:07 uur. Het totaal aan setpunten (98-100) toont aan dat de strijd tussen de dames van Volley Tilburg en Sliedrecht Sport op het scherpst van de snede werd bevochten. Uiteindelijk trok die laatste aan het langste eind en won de wedstrijd met 2-3.

Volley Tilburg schoot als een speer uit de startblokken, waardoor de tegenstander het spoor bijster raakte. 25-16 was dan ook een terechte setstand. Sliedrecht Sport herpakte zich echter in de tweede set en het Tilburgse spel was minder goed verzorgd. Een gelijk opgaande strijd viel hierdoor in het voordeel van de gasten uit: 20-25.

Dit verlies leek de Tilburgers al direct aan het begin van de derde set op te breken. Een achterstand van 2-8 liep op naar 10-21 en vervolgens naar 14-25. Toch herpakte Volley Tilburg zich knap in de vierde set. Het goede spel van de eindfase in set 3 werd voortgezet, waardoor de vierde set met 25-18 werd binnengehaald. Tijd voor een vijfde set dus.

Deze ging volledig gelijk op, waardoor er kort voor het einde 14-14 op het scorebord stond. In deze fase bleken de bezoekers de zenuwen net iets beter onder controle te hebben en maakten het karwei af: 14-16.

Op 28 oktober staat de volgende competitiewedstrijd op het programma, namelijk uit tegen Scylla uit Wageningen. De aanvang van deze wedstrijd is 16.00 uur.

gh @ VoV, bron verslag en foto Volley Tilburg / Femke Severijns.