1-3 voor Sovoco D1, niveau kon wel beter

VoV, 03-02-2020. 6:20 uur. Het was een week van trainen, een aantal afwezigen speelsters en aanwezige natte geiten in aanloop naar de wedstrijd tegen Madjoe. Dit team is steeds beter gaan draaien en vorig jaar hadden we het in Enkhuizen moeilijk gehad. We waren dus wederom voorbereid op een pittige strijd.

Cees was mee als assistent van Anto. Met de SSV++ in huis, inclusief oude bekende DJ Pidi met zijn toekomstige Sovoco-mini en een aantal trouwe familieleden op de tribune, leek het qua aanmoediging bijna alsof we in de Bunt speelden. Fijn! En wat leuk dat ook een afvaardiging van Dinto kwam kijken. Ze kregen geen goede wedstrijd te zien…

We begonnen met Daphne, Sandra, Lieke, Daniela, Kyra, Charla en Hanneke. De hele set ging het gelijk op. Dan namen wij weer wat afstand en dan Madjoe weer. Aanvallend waren we best goed bezig en passend was het redelijk stabiel. Maar het was hard werken. We pakten de set met 23-25.

Set 2 begonnen we serverend sterk en pakten een mooie voorsprong van 2-7. Maar ook Madjoe serveerde goed en passend werd het bij ons steeds wiebeliger. Daardoor konden we niet helemaal ons eigen spel spelen. Jiska kwam er achter een rondje in voor Charla, waardoor Kyra ging aanvallen. We waren in veel onderdelen van het spel te wisselvallig en Madjoe kreeg meerdere setpoints. Jill kwam erin voor de service en verdediging en deed dat goed. We wisten tegen het einde van de set, o.a. door sterke services van Lieke, ons nog goed terug te vechten. Maar het was net te laat: 29-27 voor Madjoe.

De set was geëindigd met een dubieuze beslissing van de scheids waarover van onze bank kennelijk wat ongenoegen was geuit. En ineens startten we set 3 met een rode kaart voor Anto en een 1-0 achterstand, nog zonder een bal gespeeld te hebben. Zonde. Gelukkig was de scheids wederom niet scherp en liet ons wel serveren, terwijl eigenlijk Madjoe natuurlijk de service ook had moeten krijgen.

Wederom ontvouwde zich een pittige strijd, met veel directe foute van onze kant. Gelukkig nog wel afgewisseld met mooie ballen en ook fouten van de tegenstander. Evi kwam erin voor Daphne en Jill achterin weer voor Charla. Ook pasten we weer de wisseltruc met Jiska toe, waardoor Kyra een rondje ging aanvallen. Met hard werken pakten we de set met 23-25.

Ook in de laatste set (oei, verklap ik nu iets?) bleef het een serveer-wedstrijd. Onze pass bleef wisselvallig en eigenlijk gewoon ondermaats. Maar het echte verzet van Madjoe leek gebroken en wij waren op de overige onderdelen – als we daar aan toekwamen – sterker. Jill kwam er achter in weer in. Sandra verwarde coach Anto met haar vriend, maar verder is ze naar eigen zeggen heel normaal… Deze set pakten we overtuigender: 17-25.

Hoppa; een moeilijke wedstrijd, met instabiel spel – met name in de passing – van ons en toch 1-3 winnen. Liever hadden we geen set weggegeven, maar hier moeten we tevreden mee zijn. Dank aan alle supporters; volgende keer weer een mooiere wedstrijd! Tot ziens zaterdag om 17.00 uur in De Bunt, tegen Compaen 2.

gh @ VoV. Verslag en foto via Hanneke v/d Broek, Sovoco D1.