Set Up H1 trekt aan langste eind

VoV, 03-02-2020. 6:15 uur. Op zaterdagavond 19:00 uur stond de thuiswedstrijd tegen Voorsterslag/VC Zwolle H1 op het programma. Het Zwolse team stond maar een paar punten onder Set Up, dus het beloofde een spannende pot te worden. Het publiek uit IJsselmuiden was in groten getale aanwezig.

De eerste set. Direct dwong Set Up de eerste punten af door een aantal kill-blocks. De toon was gezet. Door servicedruk kon Zwolle de pass niet brengen en werden ballen opgelost naar de kant van de IJsselmuidenaren. Deze wisten er natuurlijk wel raad mee. De spelverdeler kon de aanvallers voor éénmans-block zetten, waardoor de aanvallers van Set Up de ballen er hard in sloegen. 25-22

Echter was de tweede set meer andersom. Zwolle begon beter te serveren en zette de passers van Set Up onder druk. De pass was niet snel genoeg op orde waardoor Set Up tegen een achterstand aan keek. Zwolle drukte door en wist de set te winnen met 21-25.

Het bovenstaande spel wist Zwolle goed door te zetten. Toch lukte het IJsselmuiden om de pass beter onder controle te krijgen. Desalniettemin wisten ze niet het niveau van de eerste set te halen. Halverwege de set kwam Set Up nog even bij, maar na een aantal aanvalsfouten trok VC Zwolle toch de set naar zich toe. 22-25

In de vierde set wist Set Up dat er wat moest veranderen. De koppen werden bij elkaar gestoken en de mannen wisten dat ze nu echt alles moesten geven om de wedstrijd nog te winnen. De druk werd weer bij de kant van Zwolle gelegd en er werd overtuigend gespeeld door de IJsselmuidenaren. Matthias Sukaldi kon – door de goede pass – alle kanten weer aanspelen. Het werd een ruime winst van 25-20. Dit betekende dat er nog een vijfde set aan te pas moest komen.

De vijfde set begon Zwolle goed, al gauw stond Set Up drie punten achter. Echter wisten de IJsselmuidenaren dit zo weer rechttrekken door de enorme vechtlust en focus die er ook in de laatste set aanwezig was. Door een goede serviceserie van de IJsselmuidenaren en een slechte pass van de tegenstander kon Set Up de wedstrijd naar zich toe trekken. 15-12

Set Up wint hiermee voor de derde keer op rij en houdt de stijgende lijn vast!
Op dit moment staat Holtland Accountants Set Up op plek 4 van de 2de Divisie A en volgende week speelt men in Groningen tegen de nummer 3.

gh @ VoV, verslag en foto via website beheer Set-Up IJsselmuiden.