Eerste overtuigende zege RVV H1 in 2020

VoV, 03-02-2020. 6:10 uur. De volleyballers uit Katwijk spelen mee om de knikkers, maar hebben dat afgelopen weken maar zelden getoond. Na weifelende optredens tegen Woerden, US en Vives, was daar eindelijk weer een overtuigende overwinning. Nota bene in een uitwedstrijd tegen VCN H2, de ploeg die sinds medio november geen wedstrijd meer verloor.

De Katwijkse selectie was uitermate goed klaargestoomd door trainer/coach Sven Walleze en video-analist Jelle Noest. De ploeg kende de krachten van Capelle, maar moest vooral vertrouwen hebben in eigen kunnen en in elkaar. In de eerste set was RVV de bovenliggende partij, zonder dat dit echt in de stand tot uitdrukking werd gebracht. De kenners konden zien dat de Katwijkers het gaspedaal nog verder in konden drukken en dat deed het team ook richting het einde van de set (18-25).

De opluchting van de overtuigende setwinst bracht te veel ontspanning in de ploeg. Een sterk serverend NVC zette RVV op een grote achterstand in de beginfase van de set. RVV herpakte zich wel en verkleinde de achterstand, maar moest uiteindelijk de set laten lopen (25-22).

In de derde set was RVV weer duidelijk de bovenliggende partij. De passing onder leiding van Libero Vito Meulenberg stond als een huis, spelverdeling van Ron de Mooij was netjes verzorgd en de aanvallers konden naar hartenlust scoren. Het verzet van VCN leek gebroken, wat misschien wel het beste bleek uit de situatie waarbij buitenaanvaller Ken Rovers (onbewust) de reflexen van zijn teamgenoot Bas van der Tang ‘testte’. Rovers sloeg de bal heel hard in het blok, waarna de bal hard en stijl naar beneden gaat.

Gelijk een Andre Onana in supervorm, weet Van der Tang zijn arm nog net onder de bal te krijgen. De bal vliegt over het net en de zes heren van NVC zien – vol ongeloof en aan de grond genageld – hoe de bal in hun achterveld valt. Eindelijk op setpoint aangekomen blijkt het zelfvertrouwen nog broos. Als RVV meerdere kansen niet pakt, ontstaat wat nervositeit. Aanvoerder Bas van der Tang roept de mannen bij elkaar en maant ze tot rust: “…voer je taken uit en vertrouw op jezelf”. Daarna was het dan ook direct raak (23-25).

In de vierde set trok RVV sterk door en speelt de wedstrijd netjes uit. VCN kwam er niet meer aan te pas (17-25).

Komend weekend, zaterdag 8 februari, speelt RVV om 17:00 in de Boorsmazaal tegen Punch uit Delft.

gh @ VoV, verslag namens RVV via Ron de Mooij. Foto van Jan van den Noort.