1 AD: Drie zeges Achterhoek vs Twente

VoV, 11-03-2018. 10:04 uur. In de Eerste divisie A bij de dames stonden drie confrontaties tussen teams uit de Achterhoek en Twente voor gisteren in de agenda. WSV ontving Set-Up ’65 II, Dash was gastheer voor DeVoKo en VCV Varsseveld kreeg Dynamo Tubbergen op bezoek. Voor alle drie bezoekende teams liep het minder goed af, Dynamo boekte met een 3-2 nederlaag nog het beste resultaat, Set-Up II en DeVoKo moesten met een setje en dus één puntje genoegen nemen.

WSV Warnsveld kon dus de serie overwinningen met ééntje verlengen. Uit bij Set-Up in Ootmarsum waren ze nog kansloos geweest, nu bij de thuiswedstrijd waren de meeste punten voor hen. Al waren de sets met 25-23 en 29-27 in de eerste en vierde krap in hun voordeel. Daartussen won WSV er ééntje ruim (25-20) en had de ploeg uit Ootmarsum ook één set, de derde, de betere scores met 17-25.

VCV en Dynamo waren in de eerste twee sets allebei een keertje een stuk beter dan de tegenstander. VCV won met 25-15 en verloor met 15-25 en daarmee werd het 1-1. Daarna verloren ze met 21-25 en wonnen ze met 25-22, hetgeen de totaalscore één puntje in hun nadeel deed doorslaan. Dat maakten ze met 15-13 in de vijfde set ongedaan. Met één puntje verschil haalden ze de 3-2 winst binnen.

Dash kwam in de eerste set nog net iets tekort voor winst tegen DeVoKo (23-25), de sets erna maakten ze dat meer dan goed. Via 25-13, 25-09 en 25-19 zal er niet veel discussie geweest zijn wie uiteindelijk de betere ploeg was. De betere ploeg in Rijssen was Sudosa – Desto. Na twee sets (22-25, 18-25) kon Rivo de eer redden met een dikke 25-15 zege. Op de ingeslagen weg kwam echter geen vervolg, Sudosa pakte het initiatief weer terug en won de vierde set overtuigend met 10-25.

En dan was er dus van de Twentse teams in deze divisie alleen een zege voor Krekkers. Zij wonnen thuis met 4-0 van degradatiekandidaat de Bevers en liepen één puntje uit op WSV, hun directe belager. Via de setstanden 25-22, 25-19, 25-14 en weer 25-22 werden de punten bijgeschreven.

Bij VC Zwolle2 tegen Tjoba schommelde het niveau nogal, te oordelen aan de setstanden. De 25-14 werd gevolgd door een 23-25, daarna maakten 25-18 en 16-25 er 2-2 van. Tjoba verraste de thuisploeg door ook in de vijfde set de winst te pakken. Met 11-15 behaalden zij een 2-3 zege.

De stand is nu: Krekkers 17-66, WSV 17-61, Dynamo 17-57, Sudosa – Desto 17-57, Set-Up II 17-51, Dash 17-48. Zwolle II 17-39, VCV 17-36, Tjoba 16-27, Rivo 16-23, De Bevers 17-20 en DeVoKo 17-20.