Vizier op volleybal

 

Goud voor Brouwer–Meeuwsen in Doha

VoV, 11-03-2018.  8:31 uur. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de Katara Beachvolleybal Cup in Doha gewonnen. In de finale wonnen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland met 2-1 (22-20, 14-21 en 11-15) van de jonge Russen Stoyanovskiy en Velichko.  “Na een pittige eerste set hebben we ons hoofd koel gehouden. Heerlijk dat we het hier echt doen en het goud pakken.”

Het lukte Brouwer en Meeuwsen om goed te starten en een 3-4 achterstand om de draaien in een 3-6 voorsprong. Een serie van vier fouten op rij maakten bij 8-8 gelijk,  via een killing monster block van Meeuwsen werd het 8-9. Bij de technische time out stond het 10-11 voord e Nederlanders, bij de vierde veldwissel 12-16 en het verschil werd vijf punten bij 14-19, toen het BTN duo twee puntjes van de winst in de eerste set af was. Rusland liep in, en kwam met een serie van zes punten op rij, waarin bij 17-19 een time out voor Brouwer – Meeuwsen, bij 20-19 op setpoint. Een foutserve en een dankjewel bal maakten 22-20 voor Rusland.

In de tweede set waren onze landgenoten meteen bij de les. Veldwissels warene r bij 2-5, 6-8 en 8-13, waarop tevens voor de technische time out werd gepauzeerd. Toen het verschil naar 9-17 opliep was wel duidelijk da de finale via een derde set beslist zou moeten worden. Op 12-18 gaf oranje nog een paar punten weg en scoorde er zelf ook nog een paar. Met een bekeken balletje breed werd de 14-21 setwinst een feit.

In de tiebreak kon het BTN duo het gaatje na 5-5 slaan. Een via touché gescoord punt en een blok van Meeuwsen maakten 5-8, waarop Rusland in de time out vluchtte. Zonder succes, het BTN duo bleef de side out maken en behield de drie punten voorsprong bij 6-9, 7-10, 8-11. Op matchpoint bij 11-14 serveerde Brouwer een keiharde ace in het hoekje en was het goud binnen.

Op de Nevobo site zegt Brouwer het volgende over hun zege: “We wisten dat het een goed jong team is, ze speelden hier de hele week erg sterk. Na een pittige eerste set hebben we ons hoofd koel gehouden en bleven we prima zelf ons eigen spel spelen. Het was vooral een mentaal gevecht, ik ben zo blij dat we het flikken.”

Ook Meeuwsen was dolblij met het veroveren van de eerste titel van dit seizoen. Het ging zeker niet vanzelf. “We begonnen goed in deze finale, maar we lieten de Russen terug komen in de wedstrijd puur door onze fouten. Toch bleven we er in geloven en we bleven koel in het veld. Dat is erg fijn.”

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto’s FIVB.