1AD: Derbyzege WVC Volley in Ootmarsum

VoV, 20-09-2020. 5:45 uur. Weghorst Makelaardij WVC Volley uit Wierden had een vlekkeloze start van het nieuwe seizoen. Alleen zij konden vijf punten bijschrijven en hadden dus in ieder geval voor wat de uitslag betreft een perfect begin. In Ootmarsum versloegen zij de tweede selectie van Springendal Set-Up met 0-4. In de eerste en vierde set was het heel nipt met 27-29 en 23-25, daartussen kreeg de thuisploeg twee keer 20 punten mee.

Vier keer was een thuisploeg met 3-1 de sterkste en één keer gingen de bezoekers er met een zege via de tiebreak vandoor in de overige wedstrijden in deze divisie.

Dat laatste gebeurde in Rossum, waar Dros-Alterno Dames2 een 0-2 voorsprong in sets maar nipt met 13-15 in de vijfde kon afmaken. Met 23-25 en 16-25 werden de eerste punten bijgeschreven, Rosstars kwam terug in de wedstrijd met 25-23 en 25-21, waarna ze dus toch nog aan het kortste eind trokken.

Wevo ’70 verloor in eigen huis de eerste set van het nieuwe seizoen. Het bezoekende Donitas Dames2 pakte het eerste competitiepuntje middels een 22-25 setzege. Daar bleef het voor de gasten uit Groningen ook bij, want het vervolg was voor de ploeg van Gerjan Heerkes. Met 25-19 trokken ze de stand gelijk, de dikke 25-12 gaf hen een 2-1 voorsprong en met 25-22 maakten ze de winst perfect.

Net als Wevo ’70 was er ook een 3-1 thuiszege voor VoCASA Dames2 en Sudosa-Desto Dames2. VoCASA verloor de tweede set met 25-22, nadat ze via 25-17 op 1-0 in sets waren gekomen. Met 25-21 en een hele ruime 25-10 stuurden ze VC Zwolle Dames2 terug naar huis.

Dash had in Assen tegen Sudosa-Desto dames 2 de betere start en won de eerste set met 23-25. Het vervolg was voor de thuisploeg. De bezoekers bleven in de volgende drie sets op 22, 12 en nogmaals 22 punten steken.  Zelf zeggen ze er het volgende over: “We zijn de competitie goed begonnen, helaas waren de drie sets daarna niet zo best.. weinig servicedruk en moeite met de servicepass, dan wint de tegenstander. We moeten nog wel even wennen aan dat volleyballen zonder zingen en juichen.”

Halley uit Wehl was tegen Heva VCV Varsseveld drie sets oppermachtig, één set glipte hen door de vingers. De tweede werd met 23-25 verloren, terwijl de gasten in de andere drie sets niet boven de vijftien punten kwamen. Met 25-15, 25-13 en 25-12 waren de verschillen overduidelijk. Volgens de dames uit Wehl belooft dit veel goeds voor de rest van het seizoen.

De stand laten we nog even achterwege, het zal duidelijk zijn dat WVC Volley koploper is en Set-Up ’65 dames 2 de laatste plaats bezet.