TDB: Volle buit voor VVU, Ledub en Zaanstad

VoV, 20-09-2020. 5:38 uur. De openingswedstrijden in de Topdivisie B bij de dames leverden de volle buit, zonder setverlies, op voor VV Utrecht (YES, YES, YES, wat lekker! Goede start van het seizoen, heerlijk om weer een echte wedstrijd te spelen) en Ledub. Drie punten via één verloren setje was er voor nieuwkomer Zaanstad. PDK Huizen ging er in Rijssen met twee puntjes vandoor (“We hebben het uit onze tenen moeten halen, maar een heerlijke 2-3 winst in Rijssen!”)  en hetzelfde deed VCN Dames 2, dat tegen Volley Tilburg de winst en twee punten in eigen huis hield.

Ledub maakte een prima start in de Topdivisie. De ploeg uit Budel had Pharmafilter US dames 1 op bezoek en rekende als debutant op dit niveau in drie sets met de gevestigde orde af. Alleen in de laatste set tikten de gasten de twintig puntengrens aan, daarvoor bleef het bij 19 en 13 scores per set.

Booleans/ VV Utrecht was in drie sets de meerdere van SOMAS/ Activia. De gasten bleven in de eindscore wel dicht in de buurt van de thuisploeg (22, 22 en 23 punten), maar het was echter net niet genoeg voor de zege.

Merkala Zaanstad ging bij hun debuut in de Topdivisie B in de eerste set hard onderuit tegen Sliedrecht Sport Dames 2. Met 12-25 kwamen de gasten op 0-1. In de volgende drie sets lieten de dames van de thuisploeg zien dat het herstel niet lang op zich liet wachten. Met eerst 25-23 en daarna twee keer 25-22 pakten ze de 3-1 zege en de eerste drie Topdivisie punten.

VCN Dames 2 leek na de 15-25 en 22-25 in de eerste twee sets tegen Volley Tilburg naar een vlotte nederlaag onderweg. Dat leek alleen maar zo, want in de volgende twee sets trokken ze de stand gelijk. Via 25-22 en 25-20 dwongen ze de tiebreak af. Het “We gaan knallen!” van Volley Tilburg duurde te kort om met succes af te sluiten. De tiebreak ging met 15-8 naar de thuisploeg, waardoor de Tilburgers met één puntje genoegen moesten nemen.

Één puntje was er ook voor de jonge ploeg van Rivo Rijssen, waar tien van de dertien selectiespeelsters in 2000 of later geboren zijn. Rivo, vorig seizoen nog Tweede Divisionist, pakte in de eerste set na 15-16 achter een 21-16 voorsprong en won met 25-20. PDK liet zich in de tweede set niet meer verrassen, de 18-21 werd vakkundig veranderd in 18-25.

Bij dezelfde 18-21 stand in de derde set serveerde Susan Schepers de thuisploeg naar 23-22, met een ace van de voor de serve ingevallen Floortje van Losser werd het daarna 25-22. Rivo had het eerste Topdivisie puntje binnen! In de volgende sets was de aanvalskracht van PDK te veel voor de thuisploeg. Met 20-25 en 5-15 gingen de 2-3 zege en de twee punten mee naar Huizen.

IMS/ Voltena en VollinGo waren op de eerste speeldag vrij. Voor hen begint de competitie nog.