TDA: Geen setverlies SV Dynamo en Sudosa

VoV, 20-09-2020. 5:31 uur. In de Topdivisie A bij de dames kenden SV Dynamo Apeldoorn en SOMCOM/ Sudosa Desto een voortreffelijke start. Zij morsten in hun openingsduel van het seizoen geen setje. VoCASA, Dros-Alterno en Rabobank Orion Volleybal Doetinchem lukte dat niet, wel wisten ook zij de volle buit binnen te halen. Maar dan met één verloren set. Alterno deed dat uit, de andere twee thuis.

SV Dynamo Apeldoorn hield de tweede selectie van Pharmafilter US drie keer onder de twintig. De 16, 19 en 19 punten in hun eerste Topdivisie optreden waren voor de bezoekers uit Amsterdam niet voldoende om het de thuisploeg echt lastig te maken. “Wat een overwinning op deze bijzondere dag. Vanaf April niks meer mogen doen en vandaag mooi spel laten zien. Hiermee houden wij alle punten in Apeldoorn. 3-0 winst op US dames2” melden de dames van SV Dynamo op hun Facebookpagina.

Promovendus Dynamo Tubbergen maakte het VoCASA in Nijmegen twee sets knap lastig. Één van die twee, de tweede set van de wedstrijd, wonnen ze met 23-25, de andere, de vierde, werd verloren met 27-25, waardoor de tiebreak net langs hun neus heenging. VoCASA pakte de andere twee sets met 25-18 en 25-20 en hield dus alle punten in eigen huis.

Dat lukte Sudosa-Desto ook, maar dan zonder setverlies. In Assen waren ze in de noordelijke derby tegen VC Sneek Dames2 met 3-0 te sterk voor hun tegenstanders. Via 25-17, 25-20 en 25-19. Een goed begin is het halve werk!

Promovendus Apollo 8 Dames 2 leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Alterno. De eerste twee sets hielden de ploegen zich in evenwicht. Apollo won de eerste met 25-20 en kwam in de finale van de tweede net tekort om het eerste topdivisiepuntje in dit seizoen binnen te halen. Met 24-26 was Alterno net iets effectiever. Daarna bleven de gasten aan de goede kant van de score. Eerst met 19-25 en vervolgens met een dikke 13-25 namen zij drie punten mee uit Borne.

Orion kwam in de derde set net tekort om de wedstrijd in drie sets te beslissen. Het bezoekende Donitas sleepte met 25-27 de setwinst nipt binnen en mocht na de verloren eerste twee sets (25-22, 25-21) hoop op een vijfde set blijven houden. Orion dacht daar echter heel anders over met een robuuste 25-16 maakten ze de wedstrijd af.

Krekkers en IBM Client Innovation Center Benelux/ Veracles kwamen nog niet in actie op de eerste speeldag.