Vizier op volleybal

 

Geen NL-duo’s meer actief op EK Beach

VoV, 19-09-2020. 12:40 uur. Het laatste Nederlandse duo, dat nog op het EK Beach in Letland in de strijd was om een podiumplaats, heeft vanmorgen ook aan het kortste eind getrokken en is uitgeschakeld voor verdere deelneming. Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst konden het in de achtste finale niet bolwerken tegen de Zwitsers Marco Krattiger en Florian Breer. Ze verloren de wedstrijd via twee sets met het kleinste verschil. Het werd dus 2-0 via 21-19 en 23-21.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde speelden in de achtste finale tegen de winnaars van King of the Court van vorige week in Utrecht. Het initiatief lag in eerste instantie bij de Zwitsers, totdat twee blokpunten op rij van Varenhorst de Nederlanders de aansluiting gaven bij 11-12. Na een goed geplaatst shot van Varenhorst en een ace van Steven van de Velde namen ze een voorsprong (16-14). Een block van Krattiger zorgde even later weer voor een gelijke stand. Op 19-19 serveerde Krattiger via de netrand, net buiten bereik van Steven van de Velde. Bij het eerste setpoint was het ook meteen raak.

De tweede set bleef alles nog dichter bij elkaar, er waren nooit meer dan twee punten tussen beide teams. Vanaf 16-17 stonden de Zwitsers wel elke keer aan de goede kant van de score. Op 21-22 blokkeerde Marco Krattiger succesvol het laatste punt van de partij tegen het zand.

Met de negende plaats van Varenhorst en van de Velde komt er een eind aan het EK voor Nederland. Ook Sanne Keizer/Madelein Meppelink en Marleen van Iersel/Pleun Ypma strandden in de achtste finales en werden dus negende. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigden het Europees kampioenschap met de zeventiende plaats. Eerste conclusie, we hebben als beachvolleyballend Nederland betere tijden gekend op vorige EK ‘s.

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo. Foto CEV.