Vizier op volleybal

 

1AD: Wat brengt de tweede speelronde ons?

VoV, 25-09-2020. 12:46 uur. Aanstaande zaterdag speelt Donitas Dames 2 haar eerste thuiswedstrijd in de Struikhal in Groningen. Helaas is het niet mogelijk om bij deze wedstrijd te komen kijken, want er is geen publiek toegestaan op het ACLO Sportcentrum. Donitas zal het dus zonder de steun van de trouwe aanhang moeten doen, waardoor het zomaar kan lijken dat zowel Donitas2 als tegenstander Sudosa-Desto2 een uitwedstrijd spelen. De thuisploeg zal via de social media zorgen voor de nodige info en updates van het duel. De Groningers verloren vorige week in Weerselo met 3-1, Sudosa-Desto2 boekte een 3-1 zege tegen Dash.

Set-Up2 moet de smaak van een gewonnen set in het seizoen 20-21 nog proeven, thuis tegen WVC Volley lukte het niet om er één te bemachtigen. Al waren ze er wel twee keer heel dichtbij. Tegenstander Heva VCV pakte met twee puntjes verschil een setje mee bij Halley. In Varsseveld beginnen de nummer voorlaatst en laatst in de stand na één duel om 17:30 uur.

Dash Vorden liet zich vorige week in Assen niet zien, maar helemaal onzichtbaar waren ze nou ook weer niet. In de openingsset gaven ze een visitekaartje af (23-25 winst), daarna was thuisploeg Sudosa-Desto2 de meer zichtbare ploeg. Zaterdag speelt Dash tegen Rosstars, waarvan ze in ieder geval de coach kennen. En wellicht zo ook zijn spelconcept. Rosstars kreeg vorige week pas na twee sets grip op de tegenstander, maakte van 0-2 achter 2-2 gelijk om dan met minimaal verschil de tiebreak te verliezen.

Wevo Weerselo won thuis met 3-1 van Donitas2  en speelt zaterdag opnieuw in Weerselo. Deze keer tegen de tweede selectie van VoCASA, dat eenzelfde resultaat als Wevo behaalde tegen VC Zwolle2. We weten niet of de kat voor de wedstrijd  weer in de boom klimt, maar wellicht is het aan te bevelen het beestje tot 16:30 uur niet naar buiten te laten. Hoeft Wevo de kat niet eerst uit de boom te kijken, hetgeen op zich al een bijzondere prestatie is want normaal bel je daarvoor de brandweer, maar kunnen ze meteen vol gas aan de slag gaan.

Alterno2 en Halley zijn na één duel ongeslagen en die status zal logischerwijs maar voor één ploeg na zaterdag ook van toepassing zijn. En als laatste gaat koploper WVC Volley thuis tegen VC Zwolle2 proberen het kunststukje van vorige week (winst zonder setverlies) te herhalen. Al zullen de tegenstanders daar niet meteen hun medewerking aan willen geven.

Voor zover op dit moment belangrijk, de stand na één speelronde:

  • 1, WVC Volley met 1-5
  • 2 t/m 5, Halley, VoCASA 2, Wevo en Sudosa 2 met 1-4.
  • 6, Alterno 2 met 1-3.
  • Rosstars met 1-2.
  • 8 t/m 11, Dash, Donitas 2, Zwolle 2 en VCV met 1-1
  • 12, Set-Up 2 met 1-0.

Natuurlijk houden we u zondag op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.