Vizier op volleybal

 

1BD: Winnen Next Volley en Armixtos opnieuw?

VoV, 25-09-2020. 12:53 uur. Kijken we naar de stand in de Eerste Divisie B bij de dames dan konden er wel eens een aantal zeer aantrekkelijke wedstrijden op het programma staan voor aanstaande zaterdag.

Die stand is:

  • 1 t/m 3, Next Volley, VC Velden, Armixtos met 1-5
  • 4 en 5, Peelpush 2 en Stravoc met 1-4,
  • 6, Pegasus met 1-3.
  • 7, VC Olympia met 1-2.
  • 8 en 9, Keistad en Havoc met 1-1
  • 10 t/m 12, Thor, VC Wik en Volley Meerkerk met 1-0.

Koploper Next Volley is gastheer voor het eveneens ongeslagen Peelpush2. Daar wordt meteen duidelijk hoe de verhoudingen zijn en welk team na zaterdag het predicaat ‘ongeslagen’ mag blijven voeren.

Hetzelfde maar dan een beetje in omgekeerde vorm kunnen we zeggen van het duel VC Wik tegen Thor. Zij wisten in hun eerste wedstrijd van het seizoen beide geen setje te winnen, van die hatelijke nul zullen ze beide afscheid willen nemen.

VC Velden haalde vorige week ook de volle buit binnen tegen VC Wik, tegenstander Pegasus kwam niet verder dan drie gewonnen setjes tegen VC Olympia.

Voor een debutant toch een succesvol begin na promotie, voor VC Olympia een beetje zuur dat de vierde set (na een 2-1 voorsprong in sets), met 26-24 verloren ging. Net niet goed genoeg voor winst in vier sets. ‘Door veel lange rally’s hing bij menigeen de tong op de schoenen maar er moest nog een vijfde set komen om te bepalen wie er als winnaar van het veld zou stappen. Tot 10-10 ging het gelijk op, daarna pakte Pegasus de zege.

VC Olympia gaat het zaterdag thuis opnemen tegen Stravoc, aan de uitwedstrijd van vorig seizoen zullen ze slechte herinneringen hebben (4-0 verlies), alle reden om het dit keer in eigen huis een stuk beter te doen.

Als laatste twee duels staan AVV Keistad vs. Volley Meerkerk ’95 en Havoc vs. Armixtos op het programma. Keistad was bij hun debuut op dit niveau niet opgewassen tegen Stravoc, voor Volley Meerkerk gold hetzelfde tegen Next Volley Dordrecht. Havoc kon slechts één puntje uit Meijel meenemen, terwijl Armixtos met de volle buit uit Bergambacht vertrok. Thor met lege handen achterlatend.

Wie er zaterdag juicht, binnensmonds s.v.p., en wie er treurt zullen we u zondag berichten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.