Vizier op volleybal

 

1AH: Blijft koploper PDK ongeslagen?

VoV, 10-10-2019. 6:32 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen delen zich de twee teams uit Drenthe de tweede plaats. Zowel Sudosa – Desto als FOOX Olhaco hebben 10 punten uit drie wedstrijden, dat zijn er vier minder dan koploper PDK Huizen. Aanstaand weekend hebben deze drie teams allemaal een ander tegenstander, dus de situatie aan kop hoeft niet gewijzigd te worden. Al is het wel zo dat Sudosa – Desto een lastige uitwedstrijd heeft, Olhaco lijkt een makkelijker thuiswedstrijd te hebben en PDK Huizen het in Nijmegen ook niet voor niks krijgt.

Koploper PDK Huizen gaat in Doetinchem op bezoek bij Rabobank Orion Volleybal Doetinchem heren 2, dat nou niet meteen een overtuigende start van het seizoen had met nederlagen bij VC Sneek en Sudosa – Desto. PDK deed het een stuk beter, zij zijn nog ongeslagen, verloren pas één setje in drie wedstrijden, hetgeen hen nu al als koploper vier punten voorsprong geeft op de achtervolgers. Dat een ploeg niet extra motivatie nodig heeft om tegen de koploper te vlammen moge duidelijk zijn, dat zal zeker opgaan voor Orion II, die iets van het geschonden blazoen zal willen herstellen.

Met drie nederlagen in vier sets sprokkelde Axell Claims Sovoco drie punten bij elkaar, zaterdag reizen ze naar Hoogeveen om er tegen FOOX Olhaco nog wat aan toe te voegen. Dat is de bedoeling, maar dat zal niet stroken met hetgeen Olhaco op eigen veld van plan is. Al lijkt er meer succes te worden behaald bij uitwedstrijden (2-3 en 0-4) dan thuis (2-3). De fans wachten dus nog op de eerste thuiszege, en die zal Olhaco hen ten koste van Sovoco niet willen onthouden.

De Hofnar Bovo, debutant op dit niveau, is na twee wedstrijden nog ongelsagen. VC Sneek (4-0) en Sovoco (1-3) dolven het onderspit. Sudosa – Desto verloor uit bij VoCASA II, boekte tegen Orion II en Apollo 8 duidelijke overwinningen. Bovo verloor thuis dus nog geen setje dit seizoen, al is dat pas één thuiswedstrijd lang. Om in de top mee te blijven doen hebben beide teams de punten nodig,

Focus4U Woudenberg en EVV Bultman – Hartholt hebben dit weekend geen wedstrijd verplichtingen. Voor EVV is dit al het tweede vrije weekend in het pas prille seizoen.

Apollo 8, vorige week met vijf punten een grootverdiener, speelt uit bij VoCASA II. Aan eerdere duels uit het vorig seizoen kleven qua resultaat niet zulke beste herinneringen voor de ploeg uit Borne. Of ze daar lering uit getrokken hebben zal zaterdag blijken. Beide verloren met 4-0 van PDK, Apollo deed dat thuis, VoCASA II deed dat in Huizen. Kon weleens een indicatie zijn voor een gelijk opgaand duel.

Nadat Sneek thuis de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-1 had gewonnen bleven ze in de volgende twee droog staan. Uit bij Bovo en thuis tegen Olhaco konden ze geen setje bijschrijven. Ze kwamen er een aantal keren wel heel dicht in de buurt, speelden zelfs sets met verlengstuk, maar verloren steeds. HHB Coaching CSV won wel sets, maar nog geen wedstrijd. Ze hebben net als Sneek 4 punten en delen zich de voorlaatste plaats. Een kelderduel dus!

De wedstrijden van zaterdag in een oogopslag:

 17:00 uur, VoCASA II vs. Apollo 8
 18:00 uur, Orion II vs. PDK
 18:00 uur, Bovo vs. Sudosa – Desto
 18:30 uur, Olhaco vs. Sovoco
 19:30 uur, CSV vs. VC Sneek
 Vrij Woudenberg en E.V.V.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.