Vizier op volleybal

 

1BH: Kandidaten genoeg voor Toppositie

VoV, 10-10-2019.  9:53 uur. In de Eerste Divisie B bij de mannen staan twee ploegen met 3-12 op kop. VCV en VVU en voor het eerst (?) sedert het begin van vorig seizoen is daar dus Banierhuis Taurus II niet bij. Zij staan na het verrassende verlies bij NVC één puntje achter op dit duo. Onderin is de laatste plaats voor EMD – Tooling (3-2), zij hebben vorige week de rode lantaarn van Compaen overgenomen.

Maar zaterdag is er een nieuwe ronde met een vol programma en nieuwe kansen. Met name voor Taurus II om verloren gegaan terrein weer goed te maken, want in Galgenwaard staan VV Utrecht en MKB Accountants / VCV tegenover elkaar voor een ware topper. Een gevecht om de koppositie, die o.i. naar de ploeg gaat die minimaal met 3-1 (lees ook 1-3) wint.

Want Taurus II krijgt EMD – Tooling op bezoek in Houten en zal die stroeve smaak van de nederlaag in Nieuwegein gaarne met een ferme 4-0 slok willen wegspoelen. Waarmee ze naar verwachting op 4-16 komen, en één van beide uit het topduel heeft dus ook vier punten nodig om dat aantal te halen en zo aan kop te blijven en niet weg te zakken.

Verder wegzakken is mogelijk, want met 3-12 zijn de koploper nog binnen het bereik van Skunk (2-8), Inter Rijswijk Ii (3-8) en Zaanstad II (ook 3-8). Dat Zaanstad II thuis tegen Skunk speelt komt dus wel mooi uit, dat geeft in ieder geval één gegadigde voor een podiumplaats minder. Inter Rijswijk II krijgt Compaen (3-5) op bezoek,

De zeeroversformatie pakte vorige week de eerste winst en zal er alles aan doen om de stap naar het middenschip van de Eerste Divisie te maken. Dat het in Rijswijk niet makkelijk is weten Zaanstad II (3-2 verlies) en HLB van Daal (3-1 verlies) inmiddels ook. Compaen kan echter ook een 3-1 zege tegen van Daal overleggen, dus zegt u het maar. Gaat Rijswijk de aansluiting maken naar de top of neemt Compaen een plaats in het middenschip in.

Een ploeg is in ieder geval gewaarschuwd voor wat hen te wachten staat, namelijk Sliedrecht Sport II, dat met 2-6 een middenmoter is. In het voorprogramma voor het eredivisieduel van hun eerste selectie tegen supercup winnaar Orion spelen ze tegen NVC, dat vorige week Taurus II op een 3-2 nederlaag trakteerde. Een gewaarschuwde ploeg telt voor veertien, als iedere basisspeler voor twee telt. Van de andere kant NVC (3-4) leek uit in Utrecht met een 3-1 nederlaag ook niet de reuzendoder die ze de week daarna bleken te zijn. Blijkbaar lezen ze heel snel!

HLB van Daal II krijgt Velo op tegenover zich om 17:00 uur. Drie keer was er voor de thuisploeg een 3-1 / 1-3 nederlaag. Zij wachten dus als debutant op dit niveau nog op hun eerste zege van het seizoen, Velo proefde de smaak van winnen al, via een zwaarbevochten 3-2 zee op Sliedrecht II, nadat het harde vechten in de weken ervoor beloond werd met een 2-3 en 3-1 nederlaag tegen twee ploegen uit de top 3.

Het programma van zaterdag in één oogopslag:

 16:15 uur, Zaanstad II vs. Skunk
 16:30 uur, Inter Rijswijk II vs. Compaen
 16:45 uur, Sliedrecht Sport II vs. NVC
 17:00 uur, Taurus II vs. EMD – Tooling
 17:00 uur, HLB van Daal / DS II vs. Velo
 17:30 uur, VV Utrecht vs. VCV Veenendaal

Wij houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh@ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.